Gesztus

2019.02.20. 07:00

Ápolókat köszöntöttek Sárváron

A magyar ápolók napja alkalmából a sárvári Szent László Kórház dolgozóit köszöntötte Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora István polgármester. Az intézmény ápolónői meglepetésként egy-egy szál virágot és a Nádasdy-várat ábrázoló desszertet kaptak.

Pajor András

Ágh Péter és Kondora István köszöntik az ápolókat

Fotó: Pajor András

– Ezek a jelképes ajándékok fejezzék ki a betegek és a hozzátartozók háláját az ápolók nehéz, teljes embert kívánó munkájáért – mondta Kondora István. Néhány évvel ezelőtt a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját az Országgyűlés a magyar ápolók napjává nyilvánította.

Kossuth Lajos legkisebb húga volt az 1848–49-es szabadságharc kórházainak fő­ápolónője – az ő áldozatvállalását eleveníti meg az emléknap.

Ágh Péter és Kondora István köszöntik az ápolókat
Fotó: Pajor András

Ágh Péter országgyűlési képviselő beszámolt arról, hogy a kormány döntése szerint kezdődik az egészségügyi szakdolgozók további béremelésének előkészítése. A kormány folytatja az ápolói béremelési programot, a következő négy évben újabb 72 százalékkal nő az ápolók bére.

– Az egészségügyi szakdolgozók anyagi megbecsülése érdekében még soha ilyen jelentős lépések nem történtek, mint a nemzeti kormány alatt – hangsúlyozta köszöntőjében Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában