Szűrés, tanácsadás, verseny és egy elültetett facsemete

2019.02.15. 11:30

Diáktársaiknak szerveztek egészségnapot a Jurisich gimnazistái

Az idei tanévben is megszervezte a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete a középiskolásoknak szóló Semmelweis-egészségversenyt. Csütörtökön a döntő előtti utolsó versenyfeladatot teljesítette a Jurisich-gimnázium csapata: egészségnapot szerveztek.

Tóth Kata

A diák szervezők: Viszked Borisz, Baldauf Panka, Pető Klaudia, Vert Petra és Darvas Dominik Fotó: Horváth Balázs

Tizennégy téma – például tumor-, alkohol-, dohányzás-, szív- és érrendszeri prevenció, védőoltások – közül választhattak azok az ötfős csapatok, amelyek neveztek a többfordulós izgalmas megmérettetésre.

Január elején, majd a hónap végén is online tesztsort töltöttek ki. Az újabb forduló komplex esetek, problémák feldolgozásán keresztül mérte a tudásukat.

A diák szervezők: Viszked Borisz, Baldauf Panka, Pető Klaudia, Vert
Petra és Darvas Dominik Fotó: Horváth Balázs

A márciusban megrendezendő budapesti döntőbe a nevezett ötszázból az első harminchat legjobb eredményt elérő csapat jut tovább, további feltételként egy egészségnap lebonyolítását írták ki a szervezők a versenyzők saját iskolájában.

Kardiovaszkuláris prevenció és a cukorbetegség – ebben a két témában készültek a csütörtöki egészségnapra diáktársaiknak előadásokkal, táplálkozási tanácsadást nyújtó standdal, szűrővizsgálatokkal, vetélkedővel a 10. C osztály diák szervezői, akik pluszpontért egy Nordmann-fenyőcsemetét is ültettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában