Farsangi bál

2019.02.22. 07:00

Fergeteges forgatagra készülnek Kőszegen

A hétvégén rendezi meg hagyományos farsangi bálját Kőszeg Város Fúvós­zenekara. Jelmezesek hada veszi birtokba szombaton a Balog iskola sportcsarnokát: a fúvósok műsorán kívül maskarák versenye, tombola és önfeledt szórakozás vár a résztvevőkre.

Nemes Judit

A szombati farsangi bálra a fúvósok meglepetéssel is készülnek

Fotó: VN-archív/UT

A kőszegiek bizonyára már beszerezték a jelmezüket a szombati Jelmezes Fúvós Farsangi Bálra, amelyet az idén 153. évadját megkezdő Kőszeg Város Fúvószenekara rendez meg immár huszonöt esztendeje a városban.

– Mindig a farsangi bállal indítjuk az évadunkat, a rendezvényt eredetileg a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház Lovagtermében tartottuk, majd a Béri Balog Ádám Általános Iskola sportcsarnokának elkészültét követően ott rendezzük meg – mondta el a kezdetekről Bakos György.

A szombati farsangi bálra a fúvósok meglepetéssel is készülnek
Fotó: VN-archív/UT

A fúvószenekar elnöke hozzátette: – Jelenleg ez a legnépszerűbb farsangi mulatsága a környéknek. A kezdetektől fogva jelmezes a rendezvény, amellyel alapvetően eltérnek a szezon hagyományos báljaitól, azzal a céllal, hogy a kötetlen szórakozásnak e tekintetben is jó alapot teremtsenek. Akik beöltöznek, részt vesznek a maskarások versenyén, amelyen – a pártatlanságot szem előtt tartva – a dobogósokról a zenekartól független ítészek döntenek – a zsűri tagjait pedig a bál során, a résztvevők közül választják ki.

A győztes nevét a tombolasorsolás előtt hirdetik ki. A fúvószenekar tagjai maguk is beöltöznek, és előadásuk mellett meglepetéssel készülnek.

A Jelmezes Fúvós Farsangi Bált február 23-án, szombaton 19 órától rendezik meg a Balog iskola sportcsarnokában.

A fúvósok műsorát követően a bálban DJ Shepherd gondoskodik majd a talapalávalóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában