Egyéjszakás férfitilalom

2019.02.11. 07:00

Fergetegesre sikerült a büki asszonyfarsang

Csak néhány férfi kapott „belépési engedélyt” a büki asszonyfarsangra, ami idén is fergetegesen sikerült. Évek óta a sportcsarnokban rendezik, máshol nem férne el a több száz vendég. Helyi fellépők és sztárvendég is színesítette a péntek estét.

Bakos Ágnes

Bajuszragasztás, kendő- és gumicsizma-igazítás, a szövegkönyv átnézése volt a színpadra lépés előtti utolsó feladatok között. És járt egy kis kontyalávaló: szilvapálinka formájában mérte a szíverősítőt a fő szervező, Giczi Ildikó az izgatott fellépőknek a büki sportcsarnokban az asszonyfarsangon. A mi kis falunk című televíziós sorozat háromfelvonásos helyi átiratát Berényi Istvánné, Patyolatos Marika néni vitte színre – óriási sikere volt a darabnak, ami részben egy kocsmában, részben egy művészeti szakkörön, és részben Józsi bácsi tanyáján játszódott.

A második csapat, a „fürdős” dolgozók Trakszler Mariann vezetésével Irigy Hónaljmirigy-átiratot hoztak péntek estére.

Dupla meglepetés is várt a hölgyekre, lányokra, asszonyokra és nagymamákra: Peter Srámek volt ezen az estén a sztárvendég és breaktáncos fiúk is szórakoztatták az asszonyfarsang résztvevőit. Ők, valamint a technikai dolgozók, biztonsági emberek és a sajtó képviselői voltak kivételek a férfitilalom alól, amit komolyan vesznek.

 

– Szerte a megyéből jöttek a farsangra, amit mintegy százötvenen támogattak tombolatárgyakkal – számolt Giczi Ildikó.

– Itt Bükön, Bükfürdőn ilyenkor annyi bált rendeznek, de örömmel mondhatom, hogy a legnagyobb farangi mulatság a büki asszonyfarsang – ezzel a mondattal kapott hatalmas tapsot Tóth Tamás intézményvezető, aki (a férfitilalom egyik kivételeként) köszöntötte az asszonyokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában