Szombathelyi Evangélikus Egyházközség

2019.02.21. 07:00

Mosoly és rádióstúdió – Az önkormányzattól vették bérbe a helyiségeket

Új központ készül a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség egyes intézményeinek: az Óperint utcában bérelnek helyiségeket, a rádió költözik először – már készül a stúdió –, aztán a szeretetszolgálatért alapítvány is a Dr. Bohócokkal.

Bakos Ágnes

A rádióstúdió készül most: Ádám Dávid műszaki vezető és Vass Szilárd presbiter, ügyvezető Fotó: SZP

Még üresek az Óperint utcai helyiségek, de a festésen és a szükséges átalakításokon már átestek a szobák, amelyek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség több munkaágának is helyet adnak majd. Az önkormányzattól vette bérbe az evangélikus egyházközség. Ideális az elhelyezkedésük, hiszen néhány lépés csak a templom, a lelkészi hivatal, a kápolna is: bővül a város evangélikus közösségének központja.

Sokszorosan hasznosulnak az egykori üzlethelyiségek, ugyanis két szervezet is beköltözik az egyik felébe. A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért A­la­pítványa irodáját alakítják itt ki, kényelmesebb lesz az ügyintézés.

A szervezeten belül működik a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat, a bohócdoktoroknak is lesz itt helye: technikai termet kapnak, tárolóhelyiséget, de akár bohócdoktor-képzéseknek is helyet adhat majd az épület. A másik evangélikus intézmény a Johannita segítőszolgálat, annak a helyi szervezete is kap irodát az Óperint utcai épületben. Azok a helyiségek még kialakítás alatt állnak, miközben az átépítés és berendezés finisében tart már az egyházközség rádióstúdiója.

A rádióstúdió készül most: Ádám Dávid műszaki vezető és Vass Szilárd presbiter, ügyvezető Fotó: Szendi Péter

Ahogy Vass Szilárd, az egyházközség presbitere, a Credo rádió ügyvezetője fogalmazott, látható is lesz a már működő közösségi rádió. – Itt lesz a fogadótér, asztallal, meg egy televízió, ott egy kisebb asztal – mutatta a készülő rádióstúdió első helyiségét. Mikrofonok, számítógép, két munkaállomás is készül – látható már az egykori üzlethelyiségben.

– Most a rádió volt a legfontosabb, hiszen az a cél, hogy március 15-e után innen szóljon, hogy kikerüljön a városlakók elé – hangsúlyozta Vass Szilárd.

Az új helyiségekkel még inkább a város közéleti vérkeringésébe kerül az egyházközség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában