A modern szakképzés

2019.02.13. 07:00

Régóta vágyott beruházás kezdődött el a körmendi iskola épületében

Az elmúlt időszakban nem volt rá keret, de most egy régóta vágyott beruházás kezdődött el a Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében. Az intézményben számos kulturális program, valamint szociálpedagógus és mentorpedagógus segíti a munkát.

Markó Petra

Festés a Rázsó iskolában, amelynek épülete megújul és korszerűsödik. A képen Réczeg Zsolt

Fotó: Jámbori Tamás

Öt tanterem teljesen megújul: festés, parkettázás van folyamatban. A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum kétmillió forintos forrást biztosított az intézménynek, amit kizárólag felújításra fordíthatnak – mondta Varga Zoltánné, az iskola igazgatója.

Hozzátette: elképzelhetetlen a modern szakképzés korszerű eszközpark nélkül. Szerencsére erre sem lehet panaszuk, ugyanis a centrum a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztésére nyert támogatást még tavaly, ebben ők is érintettek.

A főépületben most már minden tanteremben projektor, valamint számítógép áll a diákok és az oktatás rendelkezésre. Legutóbb 21 számítógépet és tabletet, interaktív monitort szereztek be, a pályázat keretében pedig robotokat is kap az iskola.

Festés a Rázsó iskolában, amelynek épülete megújul és korszerűsödik. A képen Réczeg Zsolt
Fotó: Jámbori Tamás

Elindult a szabadidős és életpálya programok szervezése és megvalósítása is. Ezek nemcsak a diákok szabadidős kikapcsolódását szolgálják, hanem a választott szakmájukhoz is közel állnak.

A mezőgazdasági gépészek például az AGROmashEXPO-n vettek részt, a logisztikusok, autószerelők Audi gyárlátogatásra mennek hamarosan, de színház- és reptérlátogatás is szerepel az intézményi tervek között.

A lemorzsolódás csökkentésére négy tanulócsoportot hoztak létre azokban a közösségekben, ahol ennek az esélye nagyobb. Továbbá, hogy még hatékonyabban tudják segíteni az esetleg rászoruló, nehéz helyzetben lévő diákokat, a szociálpedagóguson kívül két mentorpedagógust is alkalmaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában