nemzetközi verseny

2019.02.13. 15:00

Robotika: szombathelyi sikerek Csehországban

Két csapattal indult, dobogós helyet szerzett a Nyitra Utcai Általános Iskolában működő CROM Robotikai Klub Brnóban egy nemzetközi robotversenyen.

VN

Fotó: VN/Horváth Máté

Brnóban rendezték meg Csehország legnagyobb nemzetközi robotversenyét általános és középiskolásoknak: hét kategóriában 130 team részvételével. Magyar csapatok Sopronból, a felvidéki Galántáról és Szombathelyről érkeztek. A Nyitra utcai iskolában működő CROM Robotikai Klub két csapattal indult a rangos nemzetközi megmérettetésen a 15–19 éves korosztályban – a fiatalok maguk építették és programozták robotjaikat.

Fotó: VN/Horváth Máté

A vonalkövetési kategóriában 42 csapat mérte össze a tudását, az Uniquecode névvel indult Kalocsai Zoltán és Kovács Előd József a tizedik helyen végzett. A sprint kategóriába nevezett Speedgasm csapatának – Geosits Levente és Székely Bálint – robotja szélsebesen száguldott végig a versenypályán, a negyedik legjobb futamidővel döntőbe jutottak, ott dobogós helyezést értek el, a második helyen végeztek csaknem kilencven csapatból. Schubert József és Horváth Máté készítették fel őket. A résztvevők köszönik, hogy az idei megyei és városi bál jótékonysági kedvezményezettjei voltak, e támogatás nélkül nem tudtak volna részt venni a nemzetközi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában