Kellemetlenség

2019.02.20. 07:00

Se meleg víz, se fűtés nem volt Oladon – Több mint kétezer lakásban érezték a bajt

Több mint kétezer lakásban nem volt fűtés hosszabb-rövidebb ideig tegnap 16 óra után Oladon. Egy elhasználódott vezetékszakaszt cseréltek ki a szakemberek. A távhőszolgálató sajtóreferense azt mondta: azon vannak, hogy a lakók minél rövidebb ideig érezzék a hiányt.

Lakosi Gabriella

Németh Márta és unokája a játszótéren

Fotó: Horváth Balázs

A környéken többször volt az elmúlt időszakban probléma távhővezetékekkel. Nemrég a Simon István utcában lyukadt ki vezeték, akkor a hiba ideiglenes elhárítását végezték csak el, a szolgáltatást az ideiglenesen helyreállított hőtávvezetéken biztosították, így hamar volt újra mindenhol fűtés a fagyos időben.

– Ez azonban hosszú távon nem megbízható, ezért szükséges az elhasználódott szakasz cseréje – tudtuk meg Kocsis Tóth Ildikótól, a Szombathelyi Távhőszolgáltató sajtóreferensétől. Nem várhatnak a munkákkal nyárig, a szolgáltatás biztosítása érdekében a munkálatot még a fűtési időszakban el kell végezni – tette hozzá.

Mivel az éjszakai órákban a meleg idő miatt már nincs fűtésszolgáltatás, ezért a munkálatokat az esti és éjszakai órákra ütemezték. A lakosságot így a lehető legrövidebb ideig érinti az üzemszünet, amely kedden délután négykor kezdődött.

Németh Márta és unokája a játszótéren
Fotó: Horváth Balázs

Az érintett területen 2 ezer 331 lakás, egy művelődési központ és két iskola található. Megkérdeztük a környéken élőket, mit szólnak a fűtés és a meleg víz hiányához, hogyan vészelik át ezt az időszakot.

Németh Márta csak a meleg víz hiánya miatt aggódott. Náluk hősugárzó van a lakásban, szükség esetén azzal tudnak fűteni. De unokája éppen most tölti nála a hetet, szünet van az óvodában, ahová jár. Így aggódik, hogy nem fogja tudni megfürdetni a kisfiút. Éppen a játszótéren futottunk velük össze, azt mondta, általában sáros lesz a gyermek, remélte, még lesz meleg víz, amikor hazaérnek. Simon Lászlóné szereti a hideget, ő nyitott ablaknál alszik, nem zavarja a leállás. Gáspár Valter pedig azt mondta, a hősugárzót kapcsolják majd be, ha lehűlne a levegő a lakásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában