Jótékonysági est

2019.02.17. 17:31

Sportolók, zenészek Olivérért – Az elmúlt hetekben sokat erősödött a kisfiú

A csapatában világbajnokokat is felsorakoztató Répcelaki SE tekecsapata, Gadó András HSMA erősember versenyző és az Ocho Macho zenekar is közreműködött a gerincvelői izomsorvadással élő perenyei kisfiú, Katona Olivér gyógykezelésének támogatására a Cinema Caféba szervezett jótékonysági esten.

Tóth Katalin

A Répcelaki SE tekecsapata egy általuk dedikált pólót ajánlott árverésre. Ezenkívül a csapattagok külön-külön is támogatják a kisfiú gyógykezelését. Számukra természetes, hogy egykori tekés társuk – Olivér édesanya, Imre Viktória – családját segítik a bajban. Gadó András erősember versenyző is szívesen vállalta a megjelenést, azt vallja: egy extrém sportoló, ha tud, segítsen. Meglepetés-kihívással készült az Ocho Macho zenekarnak: egy erősember-versenyszámot vitt, söröshordókat kellett megtartaniuk a zenészeknek, aki akart, licitálhatott, melyik zenész meddig bírja a megtermett hordókat. További felajánlást is tett kis barátja rehabilitációjáért: a Magyar Erősember Szövetség az idén Lentiben rendezi az ULTIMATE Strongman könnyűsúlyú csapat-világbajnokságot, melynek jótékonysági részét Olivér rehabilitációs költségeire ajánlja fel. Márciustól július második hetéig a világbajnokság plakátjával ellátott gyűjtőurnákba fogadják a készpénzadományokat. A befolyt összeget a verseny helyszínén adják át a családnak. A Gadó András szervezte produkció után az Ocho Macho adott ingyenes akusztikus koncertet a Cinema Caféban – a zenészek nem először jótékonykodtak a kisfiú javára. Németh „Topgun” Norbert látványmixer élő show-val, külön, személyre szóló produkcióval készült Olivérnek, az est folytatásáról dj. Shepherd gondoskodott. Személyesen nem tudott részt venni, de saját válogatott mezét ajánlotta fel licitálásra Guzmics Richárd válogatott labdarúgó.

Imre Viktória, Olivér édesanyja azt mondta: – Igazi megtiszteltetésként ért minket, hogy az Ocho Macho zenekar akusztikus koncertet ajánlott fel, hogy ezzel segítse Olivér gyógyulását. Az együttes frontemberéhez járunk úszásra, így a kisfiunk szinte extázisba került, amikor Gergőt meglátta. A zenét imádja, így szóba sem jöhetett, hogy nem várjuk meg a koncert végét. Sok koncertjükön voltunk már, és nem csak Oli miatt mondom, de a pénteki koncert különösen közel állt a szívünkhöz. A programokon való részvétel teljesen ingyenes volt. A becsületkassza teljes bevételét Olivér gyógykezelésére ajánlották fel a szervezők, nekik és az összes részvevőnek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

Az édesanya azt mesélte még: az elmúlt két napjuk nagyon mozgalmas volt, Olivér hősies helyt állt az eseményeken. A pénteki koncert után másnap a győrvári gasztrofesztivál és böllérversenyen nyílt megtisztelő lehetőségük a jótékonysági gyűjtésre, ahonnan a csapatokkal együtt, a tombolasorsolást követően mentek haza. Olivér arra már nagyon elfáradt, így csak a szülők vettek részt a Bucsuban rendezett busójáráson, majd este a Szombathelyi Műjégpályán zárták a napot a szombathelyi Pingvinek- és a grazi Cannibals csapatok felnőtt jégkorongmérkőzésén.– A hétvégén is nagyon sokan megmozdultak a megyében azért, hogy segítsenek Olivérnek. Számunkra igazi megtiszteltetés valamennyi lehetőség. Leírhatatlan az a hála és köszönet, amit ezekért a kezdeményezésekért érzünk. Biztos, hogy az összefogás erejét Olivér is érzi: február 1-jén volt az ötödik gyógykezelése. Az elmúlt hetekben a gyógytornászaink is megerősítették, hogy Oli nagyon sokat erősödött. Az öröm könnyeit csalta a szemünkbe, amikor a gyakorlatokat – persze segédeszközökkel –, de ez elmúlt hetekben már állva végezte. Ez óriási eredmény, amit pár hónapja még elképzelni sem mertünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában