Fából készít fotót

2019.02.07. 07:00

Tárlat Linka Sándor intarziaképeiből a BDK-ban – Michael Jackson arcképe is megjelenik

A cáki pincesor részlete, Kabos Gyula, Michael Jackson arcképe és Victor Vasarely Tigrisek című alkotásának intarziaváltozata is megjelenik azon a tárlaton, amelyet tegnap nyitottak meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Nemes Judit

Fotó: Unger Tamás

Linka Sándor neve intarziakép-készítőként és logikai játékok megalkotójaként ismerősen cseng nemcsak Vas megyében, hanem az ország távolabbi részeiben és határainkon túl is. A könyvtári megnyitón Nagy Éva igazgató köszöntőjében hangsúlyozta: az alkotók időt, figyelmet és fantáziát áldoznak arra, hogy a két kezükkel létrehozzanak valamit, amivel nemcsak maguknak, hanem a befogadóknak is örömet szereznek.

 

Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész mutatta be a tárlatot, kitérve a fotográfia, a festészet és a famívesség közötti kapcsolatra. A művész, Linka Sándor felidézte intarziakészítő munkásságának kezdeteit, az alkotás nehézségeit, szépségét, végül leleplezték a könyvtár névadójáról, Berzsenyi Dánielről készített táblaképét, amelyet a művész az intézménynek adományozott. NJU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában