március 15

2019.03.15. 07:49

A forradalom legyőzetve is győzött – Kövér László Vasvárra látogatott

Megemlékezést tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából.

Budai Dávid

Március 14-én, az ünnep előestéjén fáklyás felvonulással és koszorúzással tisztelegtek a forradalom hősei előtt. Az emlékezők között volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, aki a Nagy Gáspár Kulturális Központban mondott ünnepi beszédet. 1848/49-ben a magyarság számára a szabadság ugyanazt jelentette, mint ezer esztendeje: nem mások, hanem saját értékeink és érdekeink szerint megszervezni az életünket szülőföldünkön.

 

A forradalom legyőzetve is győzött, mert a magyar nemzet képes volt a legnehezebb körülmények között is, a szabadság eszményeiből valóságot teremteni – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke, aki beszédében Deák Ferencet is idézte: „Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják. De miről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz, s mindig kétséges.” – Amikor bárki nemzeti államunk feladására, nemzeti összetartozásunk megtagadására, keresztény hitünk elvetésére, családi kötelékeink elvágására biztat, az tulajdonképpen idegen zsarnokság elfogadására, az önmagunkkal való hűtlenségre akar rábírni bennünket – jelentette ki Kövér László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában