A zöld szemlélet további erősítése fontos cél

2019.03.27. 07:00

A körmendiek közösen szedték a szemetet

Az idén is csatlakozott az országos TeSzedd! akcióhoz a város. Ennek keretében a település köztereit és zöldfelületeit tisztították meg közösen többek között az önkormányzat dolgozói, a Szociális Szolgáltató és Információs Központ ellátottjai, valamint az oktatási intézmények diákjai és tanárai.

Markó Petra

Szánthó Ádám gimnazista – és a „termés” Fotó: Jámbori Tamás

Fotó: Jambori Tamas

TeSzedd! akcióhoz a város. Ennek keretében a település köztereit és zöldfelületeit tisztították meg közösen többek között az önkormányzat dolgozói, a Szociális Szolgáltató és Információs Központ ellátottjai, valamint az oktatási intézmények diákjai és tanárai.

Szánthó Ádám gimnazista – és a „termés” Fotó: Jámbori Tamás

A kezdeményezéssel minden évben a környezetvédelem fontosságára szeretnék ráirányítani a figyelmet, ami a gyerekek esetében különösen fontos, hiszen az egyik legfogékonyabb életkor ebből a szempontból az övék, – hangsúlyozta a rendezvény nyitányakor Bebes István, Körmend polgármestere. A városvezető előrevetítette azt is, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a zöld szemléletre, ennek kapcsán kialakítanának egy környezetvédelmi programot is. Ahogy fogalmazott: – Mindannyiunk közös érdeke, hogy a környezeti értékeinket méltó módon őrizzük meg az utánunk következő generációk számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában