Koszorúzás

2019.03.04. 07:00

A névadó elé tették sikereiket – Dr. Csepregi Horváth Jánosra emlékeztek

Dr. Csepregi Horváth Jánosra, az iskola névadójára emlékeztek pénteken reggel a helyi általános iskolában.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Csepregi Horváth János, az iskola névadójának emléktáblájánál fejet hajtottak a jelenlévők

Fotó: Unger Tamás

Az oktatási intézmény 2007-ben, az új épületbe költözéskor vette fel a település büszkeségének, dr. Csepregi Horváth Jánosnak a nevét, aki ügyvéd, politikus, gazdasági író, néprajzi gyűjtő és a hazai szövetségi mozgalom úttörője is volt egy személyben. Születésének napján, március elsején minden évben az iskola összes tanulójának részvételével, a városi és oktatási vezetők, valamint a leszármazottak jelenlétében emlékeznek meg a névadóról. Így történt ez múlt pénteken is.

Az intézmény aulájában felsorakozott, ünneplőbe öltözött osztályok elénekelték az iskola himnuszát, majd a diákok rövid műsorral emlékeztek meg dr. Csepregi Horváth János érdemeiről. Kitartó munkája legyen példa számunkra – zárult a méltatás. A következőkben elhangzottak azt bizonyították, hogy a róla elnevezett intézmény növendékei méltók a nagy előd példájához.

Dr. Csepregi Horváth János, az iskola névadójának emléktáblájánál fejet hajtottak a jelenlévők
Fotó: Unger Tamás

Az első félév során elért sikerek ismertetése nem állt meg a felsorolásnál. A sportban, idegennyelvi vetélkedőkön, szavalóversenyeken elért eredményekről, a felkészülésről maguk a sikeres tanulók számoltak be.

A népdaléneklési verseny szereplői ízelítőt is adtak műsorukból, és részletes beszámolót hallhattunk az örökös ökoiskola cím elnyeréséről is. Elhangzott az is: az egyik nyolcadik A osztályos tanuló tömött pénztárcát talált, amit hiánytalanul visszajuttatott a tulajdonosának.

Varga Áront példaértékű magatartásáért Háromi Jenő, az intézmény vezetője nyilvánosan igazgatói dicséretben részesítette.

Az ünnepség a névadó emléktáblájának megkoszorúzásával ért véget, ahol az önkormányzat és az iskola vezetői mellett Balogh Jánosné dr. Horváth Terézia és Horváth Gábor leszármazottak is lerótták kegyeletüket, és fejet hajtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában