Háromezer óra szolgálat

2019.03.29. 07:00

A sárvári polgárőr-egyesület saját videóklippel toboroz fiatalokat

A sárvári polgárőrök tavaly ünnepelték magalakulásuk 25. évfordulóját, és év végén került sor az öt évre szóló tisztújításra. A polgárőrök az elmúlt évben csaknem háromezer óra járőrszolgálattal járultak hozzá Sárvár közbiztonságának megőrzéséhez. Ezt a munkát méltatta a közgyűlésen a polgármester is.

PÁS

Sárvári polgárőrök munka közben Fotó: Pajor András

A sárvári rendőrkapitányság előadótermében megrendezett éves közgyűlésen Kondora István polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a város lakói elismerik az egyesületben tevékenykedő polgárőröknek azt a munkáját, amelyet Sárvár nyugalma érdekében végeznek. Az eseményen Fekete Géza rendőr alezredes, a Sárvári Rendőrkapitányság vezetője azt hangsúlyozta: az együttműködés jó és hatékony a rendőrség és a polgárőrség között. Pályázat útján a rendőrségtől a polgárőr-egyesület gépjárművet is kapott – a napi munkát megkönnyítendő –, a járművet már használatba is vették.

Sárvári polgárőrök munka közben Fotó: Pajor András

Kovács Ferenc, a polgár­őr-egyesület elnöke összefoglalójában az egyik legfontosabb teendőnek nevezte a polgárőrség fiatalok körében való népszerűsítését. Ezért – a jelenkor lehetőségeihez igazodva – videóklipet készíttettek; a személyes találkozók mellett ezzel is toboroznak majd a város középiskoláiban.

– Hatékonyabb munkavégzést, bűnmegelőzést, valamint fokozni a lakossággal való kapcsolattartást – foglalta össze célkitűzéseit az elnök. Hozzátéve, hogy a polgárőrök nem fizetségért, hanem önzetlenül, szabad idejüket erre a tevékenységre fordítva végzik rendszeres munkájukat. Sárváron immár több mint 25 éve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában