Mindenki mester és tanítvány volt egy időben

2019.03.02. 07:00

A Szombathelyi Civil Kerekasztal Védőháló a családokért zárórendezvénye

Sikerrel pályázott 2016 végén a Szombathelyi Civil Kerekasztal a Védőháló a családokért programban. Pénteken a Berzsenyi-könyvtár adott helyet a projekt záróeseményének.

Tóth Kata

Vincze-Andor Eszter, dr. Csider Sándor és Kőszegfalviné Pajor Klára a projekt záróeseményen összegezte a bő két év eredményeit,tanulságait

Fotó: Horváth Balázs

Családi közösségépítő programok szervezését, az ünnepekre való közös készülődést, családi nap szervezését, család és munka összeegyeztetését segítő tanácsadást, képzések lebonyolítását, a nők és fiatal lányok helyzetének, társadalmi egyenlőségének javítását célzó programokat vállalt a Szombathelyi Civil Kerekasztal. Kőszegfalviné Pajor Klára elnök arról beszélt, az igazi védőhálót a konfliktuskezelés megtanulása, a karrier és család összehangolása, a szeretet és az elfogadás jelenti az életünkben érzelmileg mindvégig a legjelentősebb közösség, a család számára. A projekttel ahhoz akartak hozzájárulni, hogy régi szerepét és jelentőségét visszaszerezze.

Gyermekes, gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérő szülőket, hátrányos helyzetű nagycsaládosokat és többgyerekeseket vontak be, komplex szolgáltatásuk azt célozta, hogy a nők és férfiak társadalmi egyenlőségét, harmonikus együttműködését elősegítsék. Négy civil szervezettel és egy kistelepüléssel, Oszkóval működtek együtt. Négy csoportban húszan-húszan harmincórás konfliktuskezelési tréningen vettek részt, Vincze-Andor Eszter gyógy­pedagógus, kineziológus, családterapeuta és dr. Csider Sándor nyugalmazott főiskolai docens motivációs, érzékenyítő kiscsoportos foglalkozásokat vezetett. Csider Sándor a foglalkozások céljait, módszereit, tartalmát részletezte.

Vincze-Andor Eszter, dr. Csider Sándor és Kőszegfalviné Pajor Klára a projekt záróeseményen összegezte a bő két év eredményeit,tanulságait
Fotó: Horváth Balázs

 

– Az életünk minőségét szerettük volna javítani. Védőhálót kívántunk csomózni, és közben mi magunk is a védőháló burkába kerültünk. Baráti, egymást segítő közösség alakult ki, amelyben mindenki fontos volt és bátorító visszajelzést kapott. Megtapasztalhattuk egymás változását, tanultunk az erényekről, az önérvényesítő kommunikációról, a meggyőzés kultúrájáról, a kapcsolatteremtésről és -ápolásról is. Mindenki mester és tanítvány volt egy időben – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában