Köszönet és elismerés

2019.03.01. 07:00

A véradókat ünnepelték Sárváron– Varga Miklós díjat kapott

A Sárváron tapasztalható erős civil jelenlét és önzetlenség megmutatkozik a véradók magas számában is. Ezt a segítőkészséget ismerték el a véradók ünnepén.

Pajor András

Kondora István polgármester is köszöntötte a sárvári véradókat Fotó: Pajor András

Az ünnepségen dr. Wachter Walter járási tiszti főorvos, a Vöröskereszt helyi elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kondora István polgármester gratulált annak a több mint 70 véradónak, akik legalább 25 alkalommal vettek részt a sárvári véradónapokon.

Stieber Józsefné, a Vörös­kereszt országos választmányának tagja a szervezet himnuszát idézte fel. Baráth Gábor, a Vöröskereszt Vas megyei elnöke fontosnak tartja az önzetlen segítségnyújtók munkájának elismerését. Mint mondta, az ország csaknem 400 ezer véradója közül több mint tizenegyezer vasi.

Kondora István polgármester is köszöntötte a sárvári véradókat Fotó: Pajor András

Hozzátette: a sokszoros véradók, akik az egészségügyi intézmények vérszükségletének alapját adják, szolgálatukkal arra is felhívják a társadalom figyelmét, hogy aki teheti, ilyen formában is járuljon hozzá a beteg emberek gyógyulásához. Kutasiné Bognár Júlia, a Vöröskereszt területi vezetője szerint Sárváron sok véradó van és örömteli, hogy közöttük fiatalok is akadnak. A várban tartott véradónapok mellett az üzemekben, szállodákban és a két középiskolában is tartanak véradást.

Az ünnepségen elismerést kapott Varga Miklós is, aki több mint 130-szoros véradó, és nemrég átvehette az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Pro Vita díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában