Fesztelen fogadóóra

2019.03.14. 07:00

Bevált: népszerű volt Vépen a polgármesteri pad

Beszélgetésre hívta a város lakóit Kovács Péter polgármester. A felpezsdült, kizöldült városközpont egyik pihenőhelyén már napokkal a kitűzött időpont előtt öles betűk hirdették a polgármesteri padot.

Tóth Kata

Iván-Kovács Bernadett is élt a lehetőséggel: letelepedett Kovács Péter polgármester mellé a fesztelen főtéri fogadóórán

Fotó: Horváth Balázs

„Örömeinkről, bánatainkról, terveinkről, eredményeinkről, vagy csak úgy, beszélgessünk!” – így szólt a felhívás, amely előzetesen népszerűnek, utólag pedig – a látogatók számát és a felvetett témákat hallva – hasznosnak bizonyult. Tapasztalatairól kérdeztük a polgármestert.

– Kimondottan jól sikerült az első padrendezvény, összesen tizenhat vépi jött a helyszínre, és valóban jót beszélgettünk. Személyes dolgokról is, arról, hogy kinek a családjában milyen események történtek, de természetesen ezen túl a város aktuális ügyei, problémái is szóba kerültek. A vépi polgárok közül többen kérték a város tovább szépítését, felújítását. Volt, aki kifogásolta, hogy a vegyesbolt előtti parkolóból sokan a frissen elvetett füvön át közelítik meg az üzletet. Nem egy mellém telepedő lakó szorgalmazta a járdák felújítását. Sokak szemét szúrja a külterületi utak mellé, fás ligetekbe kirakott, egyre szaporodó szemét, de természetesen most is felmerült az a városban már akutnak számító probléma, hogy az égetési napokon, és gyakran azon túl is, nemcsak száraz kerti hulladékot dobnak a tűzre a kertekben, hátsó udvarokban, hanem rengeteg háztartási hulladékot, műanyag szemetet is.

 

Iván-Kovács Bernadett is élt a lehetőséggel: letelepedett Kovács Péter polgármester mellé a fesztelen főtéri fogadóórán
Fotó: Horváth Balázs

Az erre panaszkodóknak elmondtam, és ezen a fórumon is megteszem: sajnos, nehéz az emberek lelkiismeretére hatni ebben a kérdésben. Örültem, hogy elismerést is kaptam: a városközpont megújításáért és a töretlen fejlődésért. Az egyik beszélgető a városnapi rendezvények kapcsán elmondta, hogy véleménye szerint nagyon színes és változatos programok kerülnek évről évre a lakosság elé. A fellépők felkészültsége és az összeállított műsorok is elismerést érdemelnek. Egy babakocsis fiatal pár is megállt a padnál. Nemrég költöztek Vépre, ők annak adtak hangot, hogy nagyon szeretnek a városban lakni, bár nagyon sajnálják, hogy pár forint miatt lemaradtak a lakásfelújítási támogatásunkról – így foglalta össze a délutánt Kovács Péter, aki egy szál rózsával köszöntötte a hölgyeket a nőnap alkalmából.

Összességében eredményesnek ítéli a program kísérleti, bevezető napját, és azt tervezi: a jövőben is rendszeresen kiül majd a polgármesteri padra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában