A legutóbbi találkozó is sokakat vonzott

2019.03.23. 09:16

Éremgyűjtők találkoznak vasárnap Szombathelyen

Vasárnap lesz a XXXIII. Savaria éremgyűjtő találkozó. Rendhagyó az alkalom, hiszen egyfajta ünnepi főpróba – hangsúlyozta Pál József titkár-szervező.

Bakos Ágnes

Fotó: Vn-archív

Az ELTE-Savaria Egyetemi Központ C épületében találkoznak az éremgyűjtők, a vasárnapi a tavaszi rendezvény. A szokásos vásár, fórum mellett kiállítást is rendeznek – árulta el Pál József titkár-szervező.

Négy tárlóban mutatnak be érdekességeket, mintegy előzetesként az őszi, ünnepi találkozás főpróbájaként.

Fotó: Vn-archív

– Nagyszabású ünnepségsorozatunk lesz szerte az országban, egyesületünk alapításának 50. évfordulója alkalmából – hangsúlyozta a szombathelyi éremgyűjtők titkára. – Emlékérmet jelentetünk meg Veres Gábor szobrászművész James Joyce szobrát mintázza meg éremben. Az októberi őszi találkozóra a művészt is meghívjuk, valamint az egyetem rektorhelyettesét és az ír nagykövetet – sorolta Pál József.

Az ünnepi év nemcsak Szombathelyen ad majd programot – tette hozzá. – Októberben nyílik egy egy hónapos kiállításunk Körmenden a Batthyány-Strattmann László múzeumban, szervesen kapcsolódva a város 775 éves alapításának ünnepségsorozatához. Elfogadta felkérésünket, így az esemény védnöke Bebes István polgármester, valamint Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke is – zárta Pál József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában