Közleményt adtak ki

2019.03.25. 12:54

„Ez lenne a szólásszabadság érvényre juttatása?” – Megszűnt a Szombathelyi Televízió Péntektől péntekig című műsora

A Szombathelyi Televízió új igazgatója, Halmágyi Miklós indoklás nélkül megszüntette a Péntektől péntekig című műsort. A közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója közleményében a szólásszabadság érvényre juttatását kéri számon a baloldal frakcióvezetőjén, a tévéigazgatótól pedig nyilvános magyarázatot vár. Íme a közlemény.

„A Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciója megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Szombathelyi TV Péntektől péntekig című adása megszűnt. A több mint nyolc éve meglévő műsort, amelyben Szombathely polgármestere minden héten beszámolt tevékenységéről a város polgárainak, a szocialisták által kinevezett új tévéigazgató, Halmágyi Miklós mindenféle indoklás nélkül megszüntette.

Ez a döbbenetes cenzúra is jól illeszkedik a legsötétebb kommunista időket visszaidéző politikai tisztogatások sorába, amelybe a bevándorláspárti szocialista politikusok kezdtek a Jobbik és Molnár Miklós támogatásával – miután megszerezték a közgyűlési többséget. Ez lenne a szólásszabadság érvényre juttatása, tisztelt Nemény András?

Egyúttal követeljük: egy elvtelen együttműködés következtében tizenegy politikus bizalmát élvező Halmágyi Miklós szocialista tévéigazgató nyilvánosan magyarázza meg, milyen szakmai indokok alapján tagadja meg a több mint tizenkétezer szavazattal megválasztott polgármestertől, hogy tájékoztassa az itt élőket a szombathelyi történésekről!

Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciója”

Kérdéseinket elküldtük az érintetteknek, cikkünket válaszaikkal frissítjük.

Frissítés

– Nem szűnt meg, csak egyelőre szünetel – válaszolta megkeresésünkre Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetője. A műsor szüneteltetésének oka az, hogy az új ügyvezető nem tudott érdemben egyeztetni a polgármesterrel arról, ő hogyan és milyen módon képzeli a városi televízió további működését, az abban való politikai megszólalását.

Személyesen megkereste a polgármestert Halmágyi Miklós, dr. Puskás Tivadar azonban nem írta alá a szerződését – ezért nem is esett szó érdemben a szombathelyi televízió műsorairól. A Péntektől péntekig című műsort az új ügyvezető nem úgy akarja készíteni, mint ahogy eddig készült, például nem azzal a kollégával.

Halmágyi Miklós úgy fogalmazott: visszatérnek majd a kérdésre.

Reagált dr. Puskás Tivadar polgármester is:

Kilenc éve tájékoztatom a szombathelyi polgárokat a televízió Péntektől péntekig című műsorában az adott hét eseményeiről. A műsor fontos eszköz ahhoz, hogy a város polgárai folyamatosan tájékozódhassanak a szombathelyi történésekről. Érhetetlen számomra, hogy egy városi cég ügyvezetője, még ha a szocialisták jóvoltából került a pozíciójába, önkényesen elveszi a szombathelyiektől a lehetőséget, hogy naprakész információkat kaphassanak a város életéről. Sajnos alapos okom van feltételezni, hogy a szocialista városi képviselők ötlete nyomán próbálják megakadályozni, hogy a heti eseményekről beszámolhassak a szombathelyieknek. A Péntektől péntekig folytatódni fog, az itt élőknek joguk van tudni azt, milyen eseményeken vettem részt, mi történt a városban, még ha az ellenzék képviselői ezt nem is így gondolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában