hagyományőrző szórakozás

2019.03.04. 07:00

Farsangoltak a rábagyarmati idősek

Farsangolni hívták az időseket a nagyböjt kezdete előtti utolsó vasárnap: az iskolások hagyományőrző és zenés-táncos műsorokkal szórakoztatták a résztvevőket, majd az asszonyok perdültek táncra, a vacsora előtt pedig operettcsokorral kedveskedtek a nagymamáknak, nagypapáknak.

Nemes Judit

V. Németh Zsolt: Jó közösségben búcsúztatni a telet

Fotó: Szendi Péter

Rábagyarmaton évtizedek óta hagyomány, hogy a farsangi időszakot búcsúztató vasárnapon műsorral és vacsorával köszöntik a település idős lakóit. Tegnap is megtelt a művelődési ház nagyterme: idős asszonyok és férfiak ültek asztalokhoz, hogy kellemes délutánt töltsenek el együtt. Háklár Gyula, a falu polgármestere köszöntőjében kiemelte: fontosak a rendezvények, a társasági kapcsolatok megléte a falvak életében, ahogy az idősekkel való törődés, a rájuk fordított idő is.

V. Németh Zsolt: Jó közösségben búcsúztatni a telet
Fotó: Szendi Péter

A település vezetője megemlékezett azokról a szépkorúakról, akik idén már nem ünnepeltek a többiekkel. Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos. Szavai szerint az ünnepség különleges: jó együtt lenni a közösségben, a családban, együtt búcsúztatni a telet és készülni a tavaszra, új terveket szőni és tenni értük.

A beszédek után a Rábagyarmati iskolások nyitották Gergely-járással a műsorfolyamot, majd táncos-verses előadással csaltak mosolyt a résztvevők arcára. A Senior Örömtánc Csoport bemutatta koreográfiáit, végül Tóth Éva és Leblanc Győző hozta el operettcsokrát. A délután kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában