Az ügyészség javaslata

2019.03.14. 07:00

Felfüggesztettet kaphat a szombathelyi száguldozó

Közúti veszélyeztetés bűntette a vád a férfi ellen, aki élet­veszélyesen előzgetve közlekedett tavaly augusztusban a Zanati úton. Elvennék a jogosítványát, és felfüggesztettet kaphat.

VN

Fotó: Illusztráció!

Szabálytalan előzéseivel szán­dékosan veszélyeztette a többi autóst a vádlott Szombathelyen, a Zanati úton 2018 augusztusában – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. A vádirat részletezi: a belső sávban közlekedett a vádlott a Zanati úton, s először áttért a külső sávba, hogy szabálytalanul, jobbról előzzön. Ezután egy, a külső sávban közlekedő autó előzésébe kezdett, visszatért a belső sávba, de ott állt egy autó, a vádlott nem tudta befejezni az előzést, vészfékeznie kellett. A vészfékezés miatt gépkocsija átcsúszott a szemközti sávba, ahol éppen érkezett egy másik autó, annak sofőrje hirtelen és azonnali jobbra kormányzással tudta elkerülni az ütközést.

A Szombathelyi Járási Ügyész­ség felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést javasol, továbbá hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában