Kézműves csokoládét tessék!

2019.03.25. 07:00

Huszonhat standnál két napig várták a látogatókat a szombathelyi csokoládévásáron

Voltak selyemkiegészítők, ékszerek, kerámiák, szörpök, és találtunk kerek csokoládét, szögletest, hosszút és rövidet, gömbölyűt és lapost is, pont, ahogy Gombóc Artúr szereti. Csukás István nagy madara tobzódott volna Oladon a 3. Csokoládé- és kézműves vásáron, ahonnan édes zsákmány nélkül egy betérő sem távozott. A saját találmányaikat kínáló vásározók pedig nem csak a megyéből érkeztek.

Tóth Kata

Mák Dóri, az akció kezdeményezője

Fotó: Horváth Balázs

A dörgicsei Nagy Anett – közgazdászból lett cukrász és borász – szombaton hajnalban kelt, hogy megsüsse az eladásra szánt süteményeit, utána indult Szombathelyre, ahol a vásáron prémium bonbonokat, házi lekvárokat, szörpöket kínált.

Aszalt gyümölcsöket, magokat, diót, napraforgót gyúr össze Mórotz Eszter, a golyókat belga csokiba mártja, így kreálja a bonbonjait, árulta el a standjánál.

Tódori Lili Anna megtalálta az oladi vásáron a kedvencét
Fotó: Horváth Balázs

Baráth Annamária vegyszer- és tartósítószer-mentes, adalékanyag hozzáadása nélkül, saját termesztésű zöldségekből és gyümölcsökből készült szörpjeit mutatta, amelyekhez a nagymamák receptjeit vette alapul, csak jóval kevesebb cukorral.

Az oladi csokifesztivál vendégeitől belépéskor jelképes támogatói jegy vásárlását kérték a szervezők. Integrált játszóterek létrehozását támogatja ugyanis az országban három helyszínen a fesztivál főszervezője, a „Mák Dóri-Divatbemutató Kicsit Másképp” Alapítvány – vagyis olyan helyekét, ahol a fogyatékkal, mássággal élő gyerekek természetes módon együtt játszhatnak ép társaikkal.

Mák Dóri, az akció kezdeményezője
Fotó: Horváth Balázs

Akadálymentes a csokivásároknak helyet adó iskola, ezt az adottságot ki is használták a kerekesszékesek, láttunk a fesztiválon mopeddel behajtókat, a gyengénlátóknak mindeközben önkéntesek segítettek, a különteremben pedig kreatív foglalkozás várta a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában