verseny

2019.03.21. 07:00

Idén is elindul a Ladik! – A médiavetélkedőre öt fős csapatok jelentkezését várjuk

A Mediaworks Hungary Zrt. az idén is meghirdeti általános iskolásoknak szóló, régiós Ladik médiavetélkedőjét.

Tersztyánszky Krisztina

Tavaly a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI csapata jutott tovább a megyei döntőről Fotó: VN-Archív/SZP

Ahogy tavaly, úgy az idén is négy megye: Fejér, Vas, Veszprém és Zala versenyzői küzdhetnek meg a díjakért. A vetélkedő négy fordulóban zajlik majd. Elsőként egy totót kell majd kitölteniük a csapatoknak, ennek beküldése lesz egyben a jelentkezés. A totó a közeli hetekben megjelenik a megyei napilapok hasábjain. A Ladik vetélkedőre ötfős, az általános iskola 7. és 8. osztályos tanulóiból összeállított csapatok jelentkezését várjuk. Természetesen a csapat összetétele lehet vegyes, és az sem kizáró ok, ha valamelyik versenyző tavaly is részt vett a megmérettetésen.

Tavaly a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI csapata
jutott tovább a megyei döntőről Fotó: VN-Archív/SZP

A jelentkező csapatok a totó kiértékelése után, a verseny második otthoni fordulójaként egy feladatlapot kapnak, aminek kitöltésében az egész osztály a segítségükre lehet. A Szombathelyen megrendezendő megyei döntőbe az öt legmagasabb pontszámot elérő csapat kap meghívást – ez várhatóan május végén lesz. A döntőben a csapatok helyszíni írásos és szóbeli fel­adatokban mérkőznek meg. A legjobb eredményt elérő csapat képviseli majd megyénket a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban megrendezendő régiós döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában