Tájékoztató

2019.03.01. 20:00

Nincs vége, csak félbeszakadt – Március 13-án folytatódik a közgyűlés, akkor tárgyalják a költségvetést

Nem közgyűlés utáni, hanem közgyűlés közbeni tájékoztatót tartottak a frakciók képviselői. Téma volt a médiaközpont vezetőcseréje és az is, hogy eltolódott a közgyűlési többség a baloldal irányába.

VN

Fotó: Unger Tamás

Balassa Péter, a Jobbik képviselője kiemelte, hogy elfogadták javaslatait: a bérlakásokkal kapcsolatos előterjesztését, a cafeteriajuttatást és a segélyezés keretösszegének emelését. Szerinte bebizonyosodott, hogy erős lett az együttműködésük, kérdésre válaszolva hozzátette: nincs választási szerződés vagy paktum közte és a baloldali politikusok között, „ügyek mentén politizálnak”.

Dr. Nemény András, az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt frakcióvezetője leszögezte: nem támogatja az illegális bevándorlást. A közgyűlés napirendjeiről elmondta: amit elképzeltek, az megvalósult. Beszélt a szombathelyi médiaközpont vezetőcseréjéről is, mint mondta, a leváltott Lovass Tibor jó szakember, jó ember, de szerinte nem teremtette meg az objektív tájékoztatást. A városi lap indítása májustól esélyes.

Nem közgyűlés utáni, hanem közgyűlés közbeni tájékoztatót tartott, ezért nem is értékelte a megvitatott napirendi pontokat – fogalmazott Molnár Miklós alpolgármester, a ProSavaria képviselője. Mint mondta, a legfontosabbak hátravannak, mint a költségvetés megvitatása, erre március 13-án lesz lehetőség. Felhívta a figyelmet, hogy nem jutottak el a Szomhull napirendjéig, pedig március 1-jétől nincs ügyvezetője a cégnek.

– A közgyűlésnek nincs még vége – kezdte Lendvai Ferenc, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Illés Károly alpolgármester szerint levonható a tanulság: létrejött egy szivárványkoalíció, amelynek tagjai Molnár Miklóssal arra törekednek, hogy tönkretegyék az elmúlt évek munkáját. Mint mondta, a költségvetéssel akart foglalkozni a Fidesz–KDNP-frakció, nem hagyták. A médiaközpont vezetőcseréjére utalva úgy fogalmazott, „a legsötétebb kommunista időket idéző tisztogatásba kezdtek”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában