Akiket a mozdony füstje megcsapott

2019.03.18. 09:00

Több száz látogatót vonzott a büki vasútmodell-kiállítás

Már hagyomány a vasútmodell-kiállítás Bükön, ezúttal is több százan jöttek a három nap alatt. A legkisebbek hozták szüleiket is, mind vasutasok lehettek egy kicsit, és ezúttal is láthatták a kőszegi vasútállomás makettjét.

Bakos Ágnes

A kőszegi vasútállomás modellje a terepasztalon Fotó: HB

Vonatok papírból: már a művelődési ház aulájában „vasúti munkát” találtak a gyerekek és hasonlóan lelkes szüleik. A színházterem egyik sarkában pedig játékvonattal száguldozhattak kicsik és nagyobbak. Az ovisok, kisiskolások között voltak a legelszántabb vonatrajongók, sokuk Thomas, a gőzmozdony figuráját szorongatva járta végig a kiállítást és mutatták a felfedezett részleteket a szülőknek. A hatalmas terepasztalok betöltötték a színháztermet, a legtöbbnél persze a mindent a szemnek, semmit a kéznek felhívás volt érvényes.

A kőszegi vasútállomás modellje a terepasztalon Fotó: HB

– Az alapkészletet hoztuk, a digitálisan működő, alapvetően nyílt vonali rendszert bemutató asztalt kilenc szerelvény szolgálja ki – mutatta Nacsa Zoltán, a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület elnöke. Úgy fogalmazott, hogy „Kőszeg egy kis része befért”, vagyis a vasútállomás 1:87 arányú modelljének egy részét állították ki. Aki ismeri, ismerte a környéket a nyolcvanas évek végén, az tényleg egy miniverzumban érezheti magát az apró építménynél: a lépcsők, az állomásépület, ablakai, a buszállomás mind élethű és különleges hangulatú. Bővítés előtt áll a terület, stílusosan egy kiszuperált végzárlámpát jelöltek ki perselynek, abban gyűjtötték a hozzájárulást. Nacsa Zoltán elmondta, hogy most 25 tagú az egyesületük, van tizenéves vasútmodellező, de örülnének további fiatalításnak a szombathelyi vasútbarátok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában