2019.04.24. 12:00
A maradék húsvéti sonka sem vész kárba – Tegyük házi tésztára!
A maradék sonka felhasználásához Bársonyné Dankovics Mária ad ötletet.
Íme a húsvéti sonka újjászületése
Fotó: VN/Dankovics Mária
Hozzávalók: 30 deka liszt, 2 tojás, 2 csapott kávéskanál só, víz, olaj, só, 40 deka főtt sonka.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk vagy robotgéppel kikeverjük. A lisztezett deszkán kettévágjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A kisodort tésztát konyharuhára tesszük, míg a másikat sodorjuk, így szárad egy kicsit.
A vékonyra sodort tésztát 8 centiméter széles csíkokra, majd kockákra vágjuk. Forrásban lévő vízben kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük és olajos lábosban összekeverjük. A főtt sonkának leszedjük a bőrös, szalonnás részét, felkockázzuk. Rátesszük a tésztára, összekeverjük, a tányéron mindenki maga tesz rá tejfölt, ízlés szerint reszelt sajtot.