elismeréseket adtak át

2019.04.04. 21:08

Díjak és változások a Berzsenyi könyvtárban

Elismeréseket adtak át csütörtök dél­előtt a megyei bibliotékában, munka- és bizottsági ülést követően vették át okleveleiket az idei „Berzsenyi Könyvtárért” díj kitüntetettjei a földszinti előadóteremben.

Nemes Judit

Nagy Éva könyvtárigazgató mellett a Berzsenyi Könyvtárért díj kitüntettjei és Koczka Tibor alpolgármester Fotó: CSG

Zárt körben üléseztek tegnap a Berzsenyi Dániel Könyvtár dolgozói, amelyen az intézmény életét érintő, közeljövőben várható változásokról tárgyaltak. Az ülés végi, nyilvános részben Nagy Éva könyvtárigazgató bejelentette: ötéves megbízatása lejártával júniusban nyugdíjba vonul és leköszön az igazgatói posztról, helyette dr. Baráthné Molnár Mónika, eddigi helyettese veszi át az intézményvezetői posztot, ha a szakmai bizottságon kívül – amely a posztra egyhangúlag támogatta az egyetlen pályázót a meghallgatását követően – a város április végi közgyűlésén áldását adja az új vezetőre. Szóba került egy új, öko-könyvtár megépítése is a Kámoni Arborétumban, a Látogatóközpont mellett.

Nagy Éva könyvtárigazgató mellett a Berzsenyi Könyvtárért díj kitüntettjei és Koczka Tibor alpolgármester Fotó: CSG

A város költségvetésének elfogadásával megkezdődhet az építés közbeszereztetése is – erről már Koczka Tibor alpolgármester beszélt a rendezvényen. A politikus elmondta, a Szófia utcában méltatlan körülmények között van az a fiókkönyvtár, amelyet átköltöztetnek az új, korszerű épületbe. Elismerésekről is szólt a nap: hárman vették át munkájukért a „Berzsenyi Könyvtárért” díjat: dr. Baráthné Molnár Mónika igazgatóhelyettes, Waldinger Dóra, könyvtáros, valamint Szekér Tibor gondnok. A „Berzsenyi Könyvtárért” elismerés Szimpátia-díját pedig Németh Gabriella könyvkötő érdemelte ki idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában