Program

2019.04.11. 07:00

Divat, másképp – Gálaesttel ünneplik a tizedik alkalmat Szombathelyen

Tizedik alkalommal rendezik meg a Divatbemutató – kicsit másképp című rendezvényt, amit mozgásukban korlátozott vagy más fogyatékossággal élő fiatalok, felnőttek közreműködésével szerveznek meg. Az ünnepi alkalom jegyében gálaest is része a programnak.

Nemes Judit

Pénteken ismét rendhagyó divatbemutató. A bevételből integrált játszóterek kialakítását segítik

Fotó: Horváth Balázs

Nyolc esztendeje indította útjára Mák Dóri szervező a Divatbemutató – kicsit másképpet, amely nagyszabású eseménnyé nőtte ki magát: nemcsak Szombathelyen, Budapesten és Szegeden is szerveztek már bemutatót fogyatékossággal élő fiatalok közreműködésével. A két, megyén kívüli helyszínnel már tizedik alkalommal vonulnak végig a kifutón gyermekek és felnőttek – idén harminchárman – hogy különféle kollekciók egy-egy darabját mutassák be a közönségnek. Egy kerekesszékes fiatal kapcsán elcsípett negatív megjegyzés indította el Dóriban a gondolatot, hogy tennie kell valamit az érzékenyítés jegyében az előítéletek csökkentéséért. Baráti beszélgetésen vetődött fel a divatbemutató ötlete, ami azonnal támogatásra talált – egyre szélesebb körben. Három hét alatt tető alá hozták a rendezvényt, amelynek akkora sikere lett, hogy azóta minden évben megrendezik.

Pénteken ismét rendhagyó divatbemutató. A bevételből integrált játszóterek kialakítását segítik
Fotó: Horváth Balázs

Az idei alkalom több szempontból különleges: a gyerekek, a fiatalok és a felnőttek nemcsak Vas megyéből – a Bercsényi iskolából, az Aranyhíd a Rum Kastély ­EGYMI-ből –, hanem Tatabányáról, Budapestről és Szegedről is érkeznek a bemutatóra. A ruhákat sem csak a vasi megyeszékhely üzleteiből kapják, a fővárosból is küldenek csomagot. Jó cél érdekében szervezik az eseményt – árulta el Dóri: nem csak az érzékenyítéssel összefüggésben, a bevételből integrált játszóterek kialakítását segítik.

A Divatbemutató – kicsit másképp fővédnöke Hercegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, aki örömmel fogadta a felkérést, de hivatalos elfoglaltsága miatt nem tud jelen lenni az eseményen. A bemutató április 12-én, pénteken 18.30-kor kezdődik a Tóvendéglőben, 20.30 órától gálaesttel zárul a rendezvény.

Dr. Puskás Tivadar polgármester is köszönti a vendégeket. A jeltolmács Temesi Éva, a moderátor Merklin Ferenc lesz. A bemutató idei vendége Ekler Luca, para Európa-bajnok atléta. Az eseményt a Tom Kondor Band dalai teszik színesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában