Folytatódik az ügy

2019.04.25. 07:00

Egy évet kapott ostffyasszonyfai polgármester – Kutyatámadás

Egy kétéves kisfiút harapott meg a rottweilere, ezért állt bíróság elé az ostffyasszonyfai polgármester. A lehető legenyhébb büntetést kapta: egy év fogházat két évre felfüggesztve. Fellebbez, folytatás a Győri Ítélőtáblán.

Bakos Ágnes

A háttérben dr. Kiss Tibor orvosszakértő, elöl a vádlott a tegnapi tárgyaláson

Fotó: Unger Tamás

Az első tárgyaláson a vádlott ügyvédje azt kifogásolta, hogy nem életveszélyesen, hanem súlyosan sérült meg a kétéves gyerek, akit megtámadott tavaly októberben a polgármester kutyája. Dr. Kiss Tibor orvosszakértő válaszolt a kérdésekre, a kutyatámadásban megsérültek leleteiből állította össze a szakértői véleményt, a gyerekét és az anyjáét, valamint egy korábbi, májusi támadásról az ott megsérült férfiét. Ügyvédi kérdésre tisztázta például, hogy a kutyaharapás súlyosnak minősül, még akkor is, ha fél évvel később a sértett „karcolásként” emlékszik rá.

A háttérben dr. Kiss Tibor orvosszakértő, elöl a vádlott a tegnapi tárgyaláson
Fotó: Unger Tamás

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, sajnálja a történeket és bevallja, hogy nem tett meg mindent a kutya biztonságos tartásáért. Bűnösnek mondta ki dr. Varga Roland a vádlottat két rendbeli gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében, egy rendbeli gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségében. Az ítélet egy év fogházbüntetés két év próbaidőre felfüggesztve, 400 ezer forint pénzbüntetés, a perköltségek is a polgármestert terhelik.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője fellebbez: szerintük téves a minősítés, enyhítést remélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában