Villanypásztor

2019.04.06. 11:30

Elektromos kerítéssel a szarvasmarhákért

Összesen 37 kilométeren védi elektromos kerítés a szarvasmarhákat: egy nagyszabású projektben hét településen kerítették el az állatokat a nemzeti park területén.

Nemes Judit

Tíz helyszínen kerítették el az állatokat az Őrségben Fotó: VN/ŐNP

Villanypásztor őrzi a szarvasmarhákat hét településen: Szalafőn, Kondorfán, Őriszentpéteren, Ispánkon, Szőcén, Iváncon és Hegyhátszentmártonban összesen tíz helyszínen kerítették el az állatokat, hogy lehetővé tegyék az állományok szakaszos legeltetését. A nemrég kiépített rendszerek akácoszlopokon futnak, több sorban dróthuzalt feszítettek ki a tartóelemek közé – tájékoztatott az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága.

Tíz helyszínen kerítették el az állatokat az Őrségben Fotó: VN/ŐNP

A beruházás része annak a 407,9 millió forint értékű projektnek, amelynek célkitűzése a természeti értékek megőrzése magyar tarka szarvasmarhák legeltetésével a gyepeken. A program során még modern istállóépületet építenek, kutakat fúrnak, itatókat készítenek, erő- és munkagépeket szereznek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában