Rátámadt az arra sétáló kétéves fiúra

2019.04.16. 10:54

Életveszélyes volt vagy súlyos? – Megkezdődött az ostffyasszonyfai kutyatámadás tárgyalása

Az ügyvéd szerint nem volt életveszélyes a kétéves kisfiú sérülése, akit tavaly októberben támadott meg egy rottweiler Ostffyasszonyfán. A település polgármestere a vádlott, övé volt a kutya. A jövő héten folytatódik a tárgyalás.

VN

Fotó: Illusztráció!

Elismerte a bűnösségét a vádlott – így kezdődött az ostffyasszonyfai kutyatámadás ügyének tárgyalása kedden. Tavaly októberben szabadult ki az udvarról az eb. Rátámadt az arra sétáló kétéves fiúra, a gyereket kísérő kamaszt nem bántotta, ahogy a segítségére siető anyát is csak akkor sebesítette meg, amikor a kicsi után ugrált fel.

A vádlott elmondta még, hogy sajnálja a történteket, különösen, hogy családtagjára támadt a kutyája. A kisfiú felépül és nem lesznek maradandó sérülései, ez a legfontosabb – mondta a vádlott.

Ügyészi kérésre dr. Varga Roland ismertette tanúk vallomásait, azok alapján nem volt példa nélküli a támadás.

Azt már a nyomozás kiderítette, hogy tavaly májusban is támadt már a rottweiler: akkor egy német juhász kutyáját sétáltató férfi sérült meg. Az ő korábbi vallomása szerint a kutyájára rontott a rottweiler, nem rá. Ezt a vádlott is elmondta: emberre nem támadt korábban. Tanúk máshogy emlékeznek: postást, motorost is támadt, és többször kérték a polgármestert, hogy zárja be rendesen, ne tudjon kiszökni.

A legsúlyosabb a tavaly októberi eset volt: mentőhelikopterrel vitték Budapestre a kétéves fiút és az anyját. A vádlott védője azonban hangsúlyozta: nem kellett életmentő beavatkozást végrehajtani a kisfiún, ahogy fogalmazott, látványos volt a sérülés, de hála istennek nem volt életveszélyben. A kórházi kezelőlapja tanúsága szerint nem kellett vérkészítményt kapnia. A gyerek a fején sérült meg. A védő éppen ezért új szakértőket kért, az ügyész pedig azt indítványozta, hogy hallgassák meg a már elkészült szakértői vélemények készítőit.

Dr. Varga Roland úgy döntött: a tárgyalást elnapolja, bizonyításkiegészítés készül, szakértőket idéz április 24-ére.

A minősítés, a büntetési tétel miatt nem mindegy, hogy a kutyaharapások súlyos vagy életveszélyes sérülést okoztak-e a gyereknek.

Amiről pedig nem volt szó a tárgyaláson: a kutya már nem árthat senkinek. Néhány hete elaltatták, miután veszélyessé nyilvánították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában