balesetveszélyes volt egyes részeken

2019.04.02. 07:00

Felújítják a járdát a szombathelyi Nádasdy utcában

Egyes részeken már balesetveszélyes volt, most 406 méter hosszan újul meg a Nádasdy utca járdaszakasza, nagy része teljes pályaszerkezet-cserével. Hétfőn vette át a kivitelező a munkaterületet.

Tóth Kata

Szemes Tibor és Illés Károly a munkaterület-átadáson Fotó: HB

A Nádasdy és a Semmelweis utca sarkától egészen a Széll Kálmán utcáig, mintegy 406 méteren megújul a járda és a kerékpárút aszfaltrétege, erről számolt be a tegnap reggeli munkaterület-átadáson Illés Károly alpolgármester. Mint mondta, a Nádasdy utca lakói is jelezték a kellemetlenséget, most elkezdődhetett a munka: teljes szerkezetcserét végez a kivitelező. Egyes részeken már korábban felújítottak rövidebb szakaszokat, most az altalajt is kicserélik, cementkötésű teherhordó réteget és betonalj­zatot kap az aszfalt alatt az útréteg, hogy időtálló legyen.

Szemes Tibor és Illés Károly a munkaterület-átadáson Fotó: HB

A beruházás költsége közel ötvenmillió forintra rúg. Az utca mindkét oldalán szakaszosan készül el a járda és a kerékpárút – annak érdekében, hogy minél kisebb legyen a fennakadás, egy-egy hosszabb, 100-150 méteres szakaszt vonnak be a munkába. Az aszfaltburkolat pedig a kivitelezés vége felé kerül majd rá a teljes felületre. Várhatóan két hónapot vesz majd igénybe a felújítás, utána tudják visszaadni a területet a forgalomnak teljes egészében, mondta a kivitelező képviseletében Szemes Tibor a tegnapi sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában