Ne pánikolj, cselekedj!

2019.04.18. 14:00

Katasztrófavédelmi versenyt rendeztek Csepregen

Tegnap délelőtt a Malomkert és a Sportpálya adott otthont a katasztrófavédelmi ifjúsági versenynek. A megye kilenc általános iskolás és öt szakközépiskolás csapata birkózott meg a változatos feladatokkal.

Tersztyászky Krisztina

Bátran és ügyesen Csepregen

Fotó: Unger Tamás

Reggel Vlasich Krisztián, a vendéglátó város polgármestere és Poór Balázs tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője köszöntötte a diákokat és felkészítő tanáraikat. A sportpályán és környékén tizennégy válogatott akadály várta a forgószínpadszerűen, körben haladó diákokat, elméleti, de sokkal több esetben gyakorlati feladatokkal. Személyautó, elütött gyalogossal és sérült utasokkal. Árvízveszély, ahol homokzsákokból nyúlgátat kell gyorsan építeni. Kitelepítés: mi kerüljön a túlélő csomagba? De volt itt akadálypálya és kerékpáros ügyességi verseny, tűzoltó felszerelések felismerése és célbalövés is, persze tűzoltó fecskendővel.

 

Mire végigjárták az összes állomást, alaposan elfáradtak a csapatok, jólesett a finom ebéd. Az egyes helyszíneken a csepregi önkéntes tűzoltók, a rendőrség és a vízügy munkatársai és vöröskeresztes aktivisták is segítették a szervezőket.

Az imitált vészhelyzetekkel az összesített eredmény alapján az általános iskolások közül a sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola, a középiskolák közül pedig a szombathelyi Gépipari és Informatikai Műszaki Szakgimnázium csapata küzdött meg a legsikeresebben. Ők képviselik megyénket április 27-én Budapesten, az országos döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában