Püspöki palota

2019.04.25. 07:00

Molnár Krisztina szépíróval búcsúznak – Szeptembertől újítják fel a különtermet

Május 7-e különleges nap a Martinus Exclusive koncertsorozatban: egy időre elköszönnek a Püspöki palota különtermétől, amelyben felújítás kezdődik, és a restaurálás befejeztéig nem rendeznek újabb zenei-irodalmi programot a helyszínen.

Nemes Judit

Másfél évig, a munkálatok befejeztéig nem lesz újabb zenei-irodalmi program a díszteremben

Fotó: Horváth Balázs

Még öt alkalom maradt vissza a Martinus Exclusive koncertsorozat tavaszi szezonjából: a Szépíró-díjas Molnár Krisztina Rita estje, Soós János és Pass Róbert orgona- és trombitakoncertje, Kiss Zsoltnak, a pannonhalmi apátság orgonistájának hangversenye, Lakner-Bognár András orgonaestje, valamint a Szent Efrém Férfikar hangversenye szerepel a tavaszi kínálatukban. Az események közül a május 7-ei különleges, hiszen az évad és a következő másfél esztendő utolsó zenei-irodalmi programját tartják a Püspöki palota különtermében.

A helyszínen ugyanis felújítás zajlik majd, a restaurátorok szeptember 1-jén kezdik meg a munkát Franz Anton Maulbertsch mennyezetfreskóival. Dr. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója elmondta: a Püspöki palota továbbra is látogatható lesz, csak a koncerteket szüneteltetik, 2020 szeptemberéig. A plébános hozzátette: a jelenleg futó sorozatuk immár a negyedik évadnál tart: több mint ötven koncertet és négy irodalmi estet tudnak maguk mögött. Május 7-én még a különteremben várják az érdeklődőket 19.30 órától Molnár Krisztina Szépíró-díjas művész estjén.

Másfél évig, a munkálatok befejeztéig nem lesz újabb zenei-irodalmi program a díszteremben
Fotó: Horváth Balázs

Május 14-től pedig orgonafesztiváljuk programjai kezdődnek a székesegyházban. A koncertek méltó zárására a Szent Efrém Férfikart kérték fel: az együttes két évvel ezelőtti meghívásuk alkalmával nagy sikerű koncertet adott, akkor hatszázötvenen voltak kíváncsiak a budapesti énekesek fellépésére. Június 4-én repertoárjukban megidézik Mátyás király korának budai zenei életét, merítve a 15. századi egyházzenei komponisták műveiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában