sorozat

2019.04.02. 20:16

Népszerű a kocsmakvíz az Őrségben

Két Vas megyei város, Szombathely és Őriszentpéter csatlakozott eddig a nemzetközi QuizNight sorozathoz. Az őrségieknél immár harmadik évada rendezik sikerrel a műveltségi vetélkedőt.

Nemes Judit

Fotó: Kemencei Ilona

Angolszász területekről terjed el a világon az úgynevezett pubquiz, ami magyarul kocsmakvízként fordítható. Hazai változata a QuizNight több településen fut, közte két vasi helyszínnel. Szombathelyen idén kapcsolódtak a sorozathoz, az Őrségben viszont régebben, idén harmadik szezonnál tartanak.

Fotó: Kemencei Ilona

– Az elején három-négy csapattal indultunk, idén már hét gárda versenyez az est legjobbjának járó elismerésért. Nagyjából negyvenen ülünk össze a Teleházban, hogy családias légkörben egy jót játsszunk – tudtuk meg Nagy Krisztina szervezőtől, aki elmondta: korábban a megyeszékhelyről is jártak hozzájuk résztvevők. Hétfő esténként szervezik a programot: kvízmester kérdéseire kell helyesen válaszolniuk a csapatoknak. Két etapban zajlik a megmérettetés, a szünetben a vállalkozó kedvűekkel villámkérdésekkel múlatják az időt. A verseny alatt bárki csatlakozhat a már játékban lévőkhöz. Az estek végén összegzik a csapatok eredményeit és győztest hirdetnek. Idén még négy játéknapot tartanak az őrségiek – május 6-án rendezik az utolsót.

Fotó: Kemencei Ilona

 

 

Fotó: Kemencei Ilona
Fotó: Kemencei Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában