Sajtóközlemény

2019.04.12. 16:11

Pro Savaria kontra Savaria, avagy Molnár Miklós keresete a keresetéért – Szombathelyért vagy Szombathely ellen?

A fenti címmel adott ki sajtóközleményt a Fidesz Szombathelyi Alapszervezete, miután tudomásukra jutott, hogy Molnár Miklós pert indított a szombathelyi  önkormányzat ellen, mert a polgármester, miután megvonta alpolgármesteri jogköreit, a fizetését a képviselői tiszteletdíjára csökkentette.

VN

Íme a közlemény:

„Molnár Miklós egy rendkívüli közgyűlésen elárulta a saját jobboldali, polgári közösségét, melynek következtében létrejött az ideiglenes többséget szerző, bevándorláspárti szivárványkoalíció. Molnár Miklós pedig – a saját politikai elveivel és értékeivel szembemenve – azóta is következetesen együttműködik és -szavaz a bevándorláspárti Nemény András vezette szocialista frakcióval.

Dr. Puskás Tivadar polgármester a teljes bizalomvesztés miatt megvonta Molnártól az alpolgármesteri hatásköreit. A valódi feladatok és munka nélkül maradó Molnár esetében semmi nem indokolta, hogy továbbra is az alpolgármesteri fizetését kapja.

A mai napon pedig tudomásunkra jutott az a felháborító tény, hogy a Pro Savaria által delegált alpolgármester pert indított Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ellen, mert a polgármester – a jogszabályoknak megfelelően eljárva – a hatáskörök nélkül maradó Molnár fizetését a képviselői tiszteletdíjra csökkentette. Ezek szerint Molnár jogosnak tartja, hogy érdemi munkavégzés nélkül továbbra is felvehesse a bruttó 897.500 forintos alpolgármesteri fizetését.

A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója nem tudja eldönteni, Molnár melyik lépése botrányosabb: az, hogy munka nélkül is magának akarja a havi majd’ egymillió forintos fizetését? Vagy pedig hogy azzal a várossal áll perben, amelyikért elméletben a tevékenységét végzi?

Őszintén várjuk, hogy Szombathely és Molnár Miklós szembenállásában a bevándorláspárti Nemény András végül melyik fél oldalára áll. Ha ugyanis nem határolódik el nyilvánosan Molnártól, az azt jelenti, hogy Nemény a Szombathelyért vagy Szombathely ellen kérdésre egyértelmű választ ad: Szombathely ellen.”

Ezek is érdekelhetik