Kosárlabda

2019.04.11. 21:29

Részekből az egészet – Alapszakaszgyőztesként folytathatják a körmendiek

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának első helyén zárt az Egis Körmend kosárcsapata. Matthias Zollner együttese komoly munkával készül a középszakaszra, de a jóslatokat illetően óvatos.

Tóth Judit

Bár az első fordulóban szabadnapos volt a Körmend, nem pihent, hanem készült

Fotó: Unger Tamás

A bajnoki alapszakasz a záró fordulóban is hozott izgalmakat. Igaz, hogy négy csapat részvétele már biztossá vált az utolsó körre, de a sorrend még alakulhatott az élbolyban. A Körmend paksi sikerével és a Jászberény Szolnok ellen szerzett győzelmével helyet cserélt a tabella éllovasa a második helyezettel. A Körmend az élre ugrott, mert bár ugyanolyan mérlege – húsz győzelme és hat veresége – volt, mint a szolnoki együttesnek, az egymás elleni párharcot a vasiak nyerték.

– Őszinte leszek, nem számítottunk arra, hogy az első helyen végzünk, de végül is számomra ez nem annyira meghatározó. A kitűzött cél az volt, hogy a legjobb öt között legyünk, ez sikerült. Talán nem tűnik túlzásnak, ha azt mondom, hogy a második vagy az első hely gyakorlatilag mindegy volt. Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem voltunk boldogok az alapszakasz végén. Lélektanilag igenis sokat jelent ez az eredmény, ugyanakkor nagy terheket is ró ránk. A sikerszéria magával hozza, hogy az eredményesség egy idő után elvárás is lesz. Mi igyekszünk ennek megfelelni a jövőben is, bár ez nem lesz könnyű feladat. A paksi meccs után szinte egy percet sem pihentünk, pedig az első meccsnapon szabadnaposak voltunk.

Bár az első fordulóban szabadnapos volt a Körmend, nem pihent, hanem készült
Fotó: Unger Tamás

Azt mindenki tudja rólam, hogy a kemény munkában hiszek, ezért sem álltunk le. Most nagy szükség van arra, hogy mindenki jó formában legyen, ehhez pedig kell a folyamatosság. A középszakasz nem lesz sétagalopp: a Falco kitűnő egyéni adottságú játékosokkal rendelkezik, a Szolnok bármire képes lehet, még úgy is, hogy sérülések tizedelik a játékosállományt. A Pécs nyilván bizonyítani szeretne, és a Jászberényt is ismerjük, bár utóbbinál azért azt érzem, hogy zártabbak a lehetőségei, mint például nekünk. A jászberényieknek van egy nagyon jó kezdőötösük, de nem annyira tudnak variálni, rövidebb a cserepadjuk. Úgy látom, hogy nálunk egyre jobban felnő mindenki a feladathoz és érzi, hogy fokozódik a tét – mondta Matthi­as Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője.

A német szakember szerint a folytatásban is ugyanaz a recept, mint eddig. Mindig jól kell játszani, koncentrálni kell minden egyes mérkőzésen.

– Eddig sem voltak könnyű mérkőzéseink, kiegyenlített volt a mezőny, de most még kiélezettebb találkozókra lehet számítani. Agresszív védekezésünket tartanunk kell, emellett nem lassíthatjuk a játékunkat, de a hidegvérre a továbbiakban is szükségünk lesz. Nagyon jó a triplamutatónk, ezt sem szabad alább adnunk. A játékosaim igazi csapatot alkotnak, jól kiegészítik egymást. Részekből áll össze az egész, ez áll sikeres szériánk hátterében, és ez hozhat győzelmeket nekünk a továbbiakban. De odáig azért nem merészkednék, hogy jóslatokba bocsátkozzak a középszakaszt illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában