Sajtótájékoztató is zajlott

2019.04.13. 15:00

Szociális bérlakás és migráció – Utcafórum Szombathelyen

Utcafórumot, majd sajtótájékoztatót tartott dr. Ujhelyi István EP képviselő szombaton délelőtt a Domus előtt.

Budai Dávid

A képviselő egy őszi ellenzéki győzelem esetén kinyitná a brüsszeli ajtókat a városnak, közvetlenül Szombathelyről megpályázható európai uniós forrást ígért szociális bérlakások építéséhez. Mindemellett követelte, hogy a kormány adjon magyarázatot arra, miért özönlöttek ukrán vendégmunkások tízezrei az országba az elmúlt napokban, letörve ezzel a béreket és elvéve a magyarok munkáját.

– Nem támogatunk semmilyen illegális migrációt, de az ellen is tiltakozunk, hogy egy új vasfüggöny épüljön Magyarország és Nyugat-Európa között – hangsúlyozta.

Dr. László Győző, a körzet képviselője elmondta, az ukrán vendégmunkásokkal sokszor nem zökkenőmentes az együttélés. A közgyűlés létre is hozott egy migrációs bizottságot, amit a Fidesz nem szavazott meg. Mindez – a képviselő szerint – azt bizonyítja, hogy a kormánypárt csak propagandafogásként használja a migráció elleni harcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában