hét szombathelyi útszakasz

2019.04.27. 07:00

Útfejlesztési program mintegy 5 milliárdból

Mintegy 915 millió forintból újítanak meg hét szombathelyi útszakaszt, az első munkálatok májusban kezdődnek. Türelmet kér a városvezetés: megéri.

Vas Népe

Illés Károly alpolgármester a lakossági tájékoztatón Fotó: UT

– Remélem, hogy hamarosan az utak is olyan szépek lesznek, mint a Berzsenyi tér – így fogalmazott dr. Puskás Tivadar polgármester, miután a tegnapi lakossági tájékoztatón ismertette a városban kezdődő útépítéseket. Elmondta: ebben az európai uniós finanszírozású programban 915 millió forintból építkeznek. Kitért arra is, hogy a saját forrásból megvalósuló útépítésekkel, a megkezdett és tervezett projektekkel együtt mintegy 5 milliárd forintból újulnak a szombathelyi utak, utcák.

Illés Károly alpolgármester a lakossági tájékoztatón Fotó: UT

– A májusban kezdődő felújításokat komoly előkészületek alapozták meg: közműfelújítás és -csere az érintett szakaszokon – mondta Illés Károly alpolgármester. Kiemelte, hogy a hét érintett útszakasz között párhuzamosok is vannak, ezt figyelembe vették: több ütemben újulnak az utcák. Elsőként a Márton Áron utcában, a Jókai utcában és a Vépi úton kezdődik az építkezés, májusban, várhatóan augusztusra elkészülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában