Önzetlen segítők díja

2019.05.07. 09:45

A Vas Népe az Év Médiatámogatója kitüntetést kapott

A Vöröskereszt világnapja alkalmából tartott ünnepséget tegnap a Tóvendéglőben a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete.

Merklin Tímea

Stieber Józsefné, a Vöröskereszt országos vezetőségének tagja, lapunk képviseletében Merklin Tímea és Baráth Gábor megbízott megyei igazgató a díjátadásnál

Fotó: Horváth Balázs

1859-ben a Nemzetközi Vöröskereszt mozgalom elindítója, Henry Dunant a csatatéri sebesültek ellátására szervezte az első önkénteseket. Szerencsére ma már nem kell harcmezőn helytállni, de jöhetnek katasztrófahelyzetek, amiben nagy szükség van a segítségre. Meg kell szólítani a fi atalokat is, hogy bevonódjanak a véradásokba, azok szervezésébe, az adománygyűjtő akciókba – fogalmazott köszöntőjében Rettegi Attila, Szombathely város oktatási és szociális bizottságának elnöke, aki dr. Puskás Tivadar polgármester jókívánságait is átadta a közönségnek a Körősi Csoma Sándor utcai óvoda műsora és Csörnyi Zoltánné versmondása után.

2010 óta a városvezetés koncepciója is az, hogy Szombathely a segítés városa legyen, ebből sokan csak annyit látnak, hogy mindenki tanulja az újraélesztést, pedig annak a gondolatnak az elültetése is fontos, hogy nyújtsunk segítő kezet minden rászorulónak – mondta a bizottsági elnök. Stieber Józsefné, a Sárvári Csicsergő Óvoda vezetője, aki Vas megyét képviseli a Vöröskereszt országos vezetőségében, arról beszélt, hogy aki másokon segít, önmagának is ad, ezért a Vöröskereszt hálával tartozik minden jelen lévő és nem jelen lévő önkéntesnek.

Stieber Józsefné, a Vöröskereszt országos vezetőségének tagja, lapunk képviseletében Merklin Tímea és Baráth Gábor megbízott megyei igazgató a díjátadásnál
Fotó: Horváth Balázs

Baráth Gábor, a Vöröskereszt megbízott megyei igazgatója kiemelte: a Magyar Vöröskereszt a világon lévő 190 szervezet egyike, összesen 17 millió önkéntes dolgozik a mozgalomban és 450 ezer fizetett munkatársuk van. Tevékenységeikkel – köztük a véradással és az elsősegélynyújtással – 160 millió embert érnek el. Országos szinten több mint százezer regisztrált vöröskeresztes tag van, minden egyes önkéntest köszönet illet ezen az ünnepnapon, amikor a kiemelkedő teljesítményekért kitüntetéseket is átadtak.

Ifjúsági vöröskeresztes tevékenységéért elismerő oklevelet adtak át Kiss Viktóriának és Skoda Attilának. Dicsérő oklevelet kapott Szemes Gabriella. Az Év Önkéntese elismerő oklevelet kapott Horváth István Attiláné, aki ruha- és csomagosztásokban veszt részt, valamint véradásokon nyújt segítséget

Az elsősegélynyújtás népszerűsítéséért ezüst emlékérmet vehetett át Tompek Sándorné. A megyei szervezet támogatásával kiemelkedő önkéntes munkájáért kitüntetésben részesült Kutasi József Sándor. A Vas Népe szerkesztősége az Év Médiatámogatója címet kapta az eseményen, amiért a lap 2018-ban megkülönböztető figyelmet fordított a véradások népszerűsítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában