siker

2019.05.29. 11:30

A versenyek sztárjai a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium tanulói

Sorra nyerik a tanulmányi versenyeket a diákok, van, aki a vizsgáit váltotta ki kiváló szereplésével, más Szardíniára utazik a világbajnokságra.

Budai Dávid

Az iskola és a diákok az élmezőnyben Fotó: Unger Tamás

Az ország összes szakgimnáziuma közül a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium a 11. legjobb, a szakmai versenyeken is kimagasló a diákok teljesítménye – hangsúlyozta Sági József igazgató tegnap az iskolai eredményeket bemutató sajtótájékoztatón. Az Év titkára versenyt a 13. osztályos Kiss Boglárka nyerte meg, 99 indulóból bizonyult a legjobbnak. Ilyen verseny hat éve volt utoljára, és akkor is egy Horváth Boldizsár iskolás diák nyert. A 13. osztályos Kráner Alexander közel hatszáz indulóból lett harmadik azon az országos versenyen, ahol a pénzügyi-számviteli szakosok mérték össze tudásukat, ezzel pedig felmentést nyert a szakmai vizsga alól, csak be kell sétálnia a bizonyítványáért.

 

A tizenkettedikes Joó Mira az ágazati érettségi tárgyak versenyében lett harmadik, a szintén 13. osztályos Horváth Zsófi a gazdasági informatikusok között lett első. Az ágazati szakmai informatikai versenyen a tizenkettedikes Szalai Gergő hatodik lett – ez a teljesítmény kategóriájában az iskola elmúlt öt évének legjobb eredménye. A tizedikes Holecz Rajmund már most az ország legjobb középiskolai gépírója: felnőtteket megszégyenítő teljesítménnyel lett első az országos tanulói versenyen. Ő júliusban Szardíniára utazik: a világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában