Jubileumi megmérettetés

2019.05.17. 07:00

Diákönkormányzati verseny huszadszor az Őrségben

Huszadik alkalommal szervezett megyei diákönkormányzati versenyt a Váci Mihály Általános Iskola és AMI. Ezúttal az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága Natura 2000 Fogadó- és Látogatóközpontja adott otthont a megmérettetésnek.

Vas Népe

Háromfős felső tagozatos diákönkormányzati csapatok részvételével szervezték meg huszadik alkalommal a megyei diákönkormányzati versenyt a közelmúltban. A vetélkedőt idén is támogatta a szombathelyi önkormányzat oktatási és szociális bizottsága.

A győztes csapatok tagjai és Mesterházyné Gyimesi Ilona, a zsűri elnöke a Natura 2000 Fogadó- és Látogatóközpontban

– A versenyzők az előzetes ismeretekre építve és az Őrségben megszerzett tapasztalatok birtokában adtak számot Vas megye földrajzi, természeti, építészeti, műemléki értékeinek ismeretéről. Szituációs játékok formájában oldottak meg az ifjúságot érintő problémahelyzeteket a diákjogok és a diákságot érintő alapdokumentumok, jogszabályok ismeretében – számolt be lapunknak Németh Gábor, a Váci Mihály Általános Iskola és AMI igazgatója. – A tervezőmunka fázisait is elsajátították a versenyzők egy diákönkormányzati kirándulási terv készítésével. A diákközéleti feladatok végzéséhez szükséges képességeket mozgósítva színes, izgalmas napot töltött együtt közel harminc felső tagozatos diák.

A diákönkormányzati verseny kitalálója és szervezője két évtizede Mesterházyné Gyimesi Ilona, a Közoktatási Szakértői Egyesület Vas megyei elnöke. Mellette Lászlóné Patai Judit mentálhigiénés szakember, családterapeuta, Lugossy Piroska életműdíjas tanár és Takácsné dr. Pálhegyi Beáta, a szombathelyi tankerület osztályvezetője készítette fel, majd zsűrizte a tanulókat.

Első helyen a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI csapata végzett, második az Oladi Általános Iskola, míg harmadik a Gothard Jenő Általános Iskola csapata lett a jubileumi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában