A zebrán ütötte el

2019.05.10. 07:00

Felfüggesztett fogházbüntetést kaphat a nő, aki halálra gázolt egy idős asszonyt

Zebrán gázolta halálra az idős gyalogost a nő, felfüggesztett fogházbüntetést javasol a szombathelyi ügyészség.

Vas Népe

A gyász jelei a külvárosi zebránál

A tavaly nyáron történt esetről, mi is beszámoltunk. A közelben lakók szerint nem elég a táblával jelzett sebességkorlátozás,ugyanis sokan figyelmen kívül hagyják és mint a jelen eset is mutatja, akár 70 kilométer per órával közlekednek az úton.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a vád a fiatal nő ellen, tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A gyász jelei a külvárosi zebránál

Tavaly nyáron történt a baleset, ahogy az ügyészség közleménye fogalmaz: a borult idő ellenére jó látási viszonyok között, egy júniusi délelőtt autózott a nő a kámoni városrészen. Az utat gyalogátkelő keresztezi: használta is éppen egy kutyáját sétáltató gyalogos. Jobbról lépett a zebrára, két métert már megtett, amikor elgázolta az érkező személyautó.

A vádirat szerint elkerülhető lett volna a baleset, ha az autós betartja a sebességhatárt. A lakott területen belül kijelölt zebra körül 40 kilométer per órás sebességkorlátozás érvényes. Az autós legalább 78 kilométer per órás sebességgel érkezett, de lehet, hogy 86 kilométer per órával közlekedett – ezt a két sebességet tartalmazza a vádirat. Meg azt is, hogy a sofőr észrevette a gyalogost, de hiába vészfékezett, nem tudott megállni, csak lassítani.

Körülbelül 59 kilométer per órás, de lehet, hogy 65 kilométer per órás sebességgel ütötte el az idős kutyasétáltatót. A gyalogos a helyszínen életét vesztette. Az ügyészség közleménye azt írja: „A vádlott lassítással is meg tudott volna állni a baleset helye előtt, ha a megengedett sebességgel közlekedik”. A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék a nőt felfüggesztett fogházbüntetésre, és azt is, hogy tiltsák el a járművezetéstől. Majd a bíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában