Sajtótájékoztató

2019.05.21. 09:00

Fizessenek a szennyező multik!

A szennyező multinacionális cégekkel szemben az embereket képviselnék az LMP képviselői, ha bejutnának az ­Európai Parlamentbe (EP).

Budai Dávid

Ungár Péter, Németh Ákos és Kanász-Nagy Máté

Fotó: Unger Tamás

Az EP-választások tétje címmel Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének tagja és Ungár Péter ország-

gyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót hétfőn a Fő téren. Elhangzott: a vasárnapi választás tétje az, hogy zöld lesz-e Európa. Szerinte ez az utolsó olyan választás, amikor dönthetünk arról, hogy az EP-be olyan képviselőket küldünk, akik látják az éghajlatváltozás problémáját, felkészültek és megfelelő programmal rendelkeznek. Mint mondta, az utolsó órában vagyunk, a klímaváltozás mindennap érezteti a hatását, az időjárás kiszámíthatatlanná vált, ennek hatásai pedig már most megmutatkoznak az emelkedő élelmiszerárakban is. Ha tovább hezitálunk, már túl késő lesz, és beláthatatlan következményekkel fog járni a mi életünkben is – hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté.

Ungár Péter, Németh Ákos és Kanász-Nagy Máté
Fotó: Unger Tamás

Elhangzott: Vágó Gábor és Demeter Márta az LMP európai parlamenti listavezetői, ha bejutnának az EP-be, az emberek érdekeit képviselnék a multinacionális vállalatokkal szemben – mondta Ungár Péter. Hozzátette: akik szerint fizet­niük kell a szennyező multiknak, azok szavazzanak vasárnap az LMP-re!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában