Új helyszínre költöznek

2019.05.10. 09:00

Horvát intézménynek gyűjtenek Szombathelyen – A jótékonysági gálán fellép a Koprive és a What’s UpCi

Jótékonysági gálát rendeznek az MMIK-ban pénteken 18 órakor a Marcus Vagyonvédelmi és Biztonsági Kft. szervezésében. A bevételt a Miroslav Krleza Horvát Nemzetiségű Óvoda és Általános Iskola javára ajánlják fel. Belépőjegyeket elővételben a Vas Népe ügyfélszolgálati irodájában lehet vásárolni.

Merklin Tímea

Handler András zenész, Paukovits Edit iskolaigazgató és Őze Balázs, a rendezvény szervezője a sajtótájékoztatón

Fotó: Szendi Péter

Költözik a horvát nyelvű iskola és óvoda, és az új helyszínen szeretnének egy játszóteret. Ezért fogott össze a cégtulajdonos Őze Balázs és barátja, egy szellemi műhelyt vezető Balázs Gábor – egyikük sem horvát –, hogy támogatásként jótékonysági koncertet rendeznek. Vagyis: két magyar szervez egy rendezvényt a horvátokért, abban a reményben, hogy Horvátországban is lesz két horvát, aki segíti a magyarok életét.

Handler András zenész, Paukovits Edit iskolaigazgató és Őze Balázs, a rendezvény szervezője a sajtótájékoztatón
Fotó: Szendi Péter

A meghívott zenekar, a 20 éves Koprive képviseletében Handler András elmondta, hogy azt a jubileumi műsort hozzák, amit az Agora – Művelődési és Sportházban hallhatott a közönségük egy része. A What’s UpCit Kópházáról hívták meg, egy generációval fiatalabb zenekar, ők is a tambura köré szervezték az életüket. Így képviselve lesz az a két megye, ahol a magyarországi gradistyei horvátok laknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában