Sportos fesztivál

2019.05.20. 07:00

Természetesen: mozgás az Őrségben

Sokszorosan zöld fesztiválnak voltak részesei, akik versenyzőként vagy látogatóként ott voltak a második Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztiválon.

Bakos Ágnes

Rengetegen gyűltek össze a fesztiválra

Fotó: Szendi Péter

Mézek, szörpök, sajtok közül indult a futóverseny mezőnye szombaton: mintegy nulladik, előzetes programelemként a helyi termelői piac várta a kilátogatókat. Óvodásoktól a gyakorlott futókig nagyon sokan megmérették magukat.

Rengetegen gyűltek össze a fesztiválra

Néhány éves a „Természetesen Őrség” szlogen, a terepfutó- és kerékpáros-fesztivál pedig ennek minden szempontból megfelel – köszöntötte a résztvevőket V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Úgy fogalmazott, hogy sikerre van ítélve a fesztivál. Rengetegen gyűltek össze: a gyerekek külön futamon sportolhattak, a felnőttek félmaratoni és rövidebb távon is próbára tehették magukat a virágzó, zöldellő őrségi tájban. A fesztivál természetbarát volt, például azért is, mert lebomló tányérból lebomló evőeszközzel fogyaszthatták a megérdemelt finom falatokat a versenyzők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában