Programok

2019.06.17. 10:00

A herényi kertek csodálatos életéből: kinyíltak a kapuk

Herényi esszenciák címmel szerveztek a hétvégén programot a városrészen élők. Második alkalommal nyíltak ki a kertek a kíváncsi látogatók előtt.

Lakosi Gabriella

Józsa Katalin kertészmérnök előadásán

Fotó: Horváth Balázs

Szombaton reggel a Csók István utcában a Capito Gitárklub, majd a Vivace kamarazenekar adta meg az alaphangulatot. Józsa Katalin kertészmérnök az egész évben virágzó évelő növényekről beszélt. Megtudhattuk: nem mindegy, mit ültetünk egymás mellé: „a növénynek sem mindegy, ki lesz a szomszédja”. Volt kvízjáték nyereményekért, Ekk István okleveles agrármérnök a bonsai neveléséről tartott előadást, a látogatók részt vehettek népi hangszerek bemutatóján is a Vasi Népdalstúdió utánpótláscsoportjainak jóvoltából (a népdalok egyik főszereplője a virág). Kiss Attila bélyeg- és képeslevelezőlap-gyűjtő cserebere programja zárta az esszencianapot.

Józsa Katalin kertészmérnök előadásán
Fotó: Horváth Balázs

Vasárnap helyi ízekkel csalogatták a közönséget: Francsics Balázs, Szekér Tamás és Szalayné Rácz Adél mutatta meg, hogyan készülnek a sajtok, füstölt húsok – és a lan­galló. Kóstolni is lehetett. A programokat Hangolda koronázta meg, ott nótákat tanulhattak és együtt énekelhettek a résztvevők a Herényi Nótakör tagjaival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában