Sok mindenük odalett a tűzben

2019.06.04. 11:30

A Szombathelyen tűzkárt szenvedett család sok segítséget kapott pár nap alatt

Elektromos hiba miatt keletkezett tűz egy ikerház egyik gyerekszobájában a Tátra utcában pénteken hajnalban. A lakók kimenekültek, de az ingóságok odavesztek. Megkerestük a károsult családot.

Vas Népe

Kossuth Mónika mutatja a Váci iskolában közzétett felhívást

Fotó: Horváth Balázs

A szomszéd által megosztott Facebook-posztból indultunk ki, amely leírta, hogy három kiskorú gyerek is érintett a bajban. A családfő elmondta, hogy a várandós párjával nehezen vészelték át az utóbbi napokat, azzal együtt, hogy sok segítséget kaptak, és mindenkinek köszönik, aki melléjük állt. A tűz utáni első éjszakán krízislakásban aludtak.

Kossuth Mónika mutatja a Váci iskolában közzétett felhívást
Fotó: Horváth Balázs

A Tátra utcai házat bérelték, hat éve laktak ott. A bútorok, ágyak olyan füstösek, kormosak, hogy ki kell dobni őket. Szombaton a családfő főnöke a szülei bútorozott lakását adta oda hirtelen, azt bérlik tovább. Háromszobás házból költöztek másfél szobás panelba, de örülnek, hogy van fedél a fejük fölött.

– Még nem látjuk át teljesen a helyzetet – mondja a családfő. – A mikrohullámú sütő leolvadt. Még nem tudjuk, milyen állapotban vannak a tévék, nem mertük kinyitni a szekrényeinket, hogy nekünk, felnőtteknek mink maradt. A fiúk közül a 14 éves dolgai nagyjából megvannak, a tízéves fiú és a hatéves kislány holmijai odavesztek. Szóltunk pénteken az iskolában, hogy a gyerekek nem tudnak menni aznap, az igazgató rögtön gyűjtést kezdeményezett. Diákokkal küldtek át négy zsák ruhát az új, Váci utcai albérletünkbe. Eddig összesen húsz zsák adomány érkezett, alig férünk el a lakásban, még nem volt idő mindent elrendezni.

A családfőt hétfőn újabb kár érte. Az épen maradt holmikat szállította egyik helyről a másikra, majd visszavitte a kámoni kölcsönzőbe az utánfutót. A kocsi tetején felejtette a pénztárcáját, és az elveszett. Pár óra múlva kaptuk a hírt, hogy egy fiatalember megtalálta, rákeresett a Facebook-on, azonosította, és visszaadta – hiánytalanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában