Kinyit az emlékhely

2019.06.20. 07:00

A tűzoltók világába is betekinthetünk a múzeumok éjszakáján

Kinyitja kapuit a Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhely és a Katonatörténeti Kiállítás június 22-én szombat éjjel. Idén először csatlakoznak a múzeumok éjszakája programsorhoz.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció

A tűzoltómúzeumban szakmai tárlatvezetéssel mutatják be a tűzoltóság, a polgári védelem, a katasztrófavédelem eszközeit, védőruházatát. A kiállításon szintén tárlatvezetéssel ismerhetik meg Savaria kétezer éves katonatörténetét, időszaki kiállításon a Vasvár megyei 83-as bakák hagyatékából rendezett fegyver- és dokumentumgyűjteményt és más családi relikviákat.

A rendezvényen a Magyar Honvédség Vas megyei 11. Toborzóirodájának tagjai fegyver- és katonai egyenruházati bemutatót tartanak, valamint óránként rövidfilmvetítésen a Magyar Honvédség életét, tevékenységét és harceszközeit lehet megismerni.

Fotó: Illusztráció

– A bemutatott eszközöket nem csak megcsodálhatják a látogatók. Azokat és a felszereléseket is kézbe lehet venni és fel is lehet próbálni – tudtuk meg Egyed Lászlótól, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. Hozzátette: – Interaktív program­elemeket szerveznek, szeretnék, ha minden korosztály jól érezné magát. Ezért arra kérik a látogatókat, hogy a fényképek készítésére alkalmas eszközeiket ne felejtsék otthon.

Az idén Szombathely lett a múzeumok éjszakájának fővárosa, így a programok mindenhol ingyenesen látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában