A színház csak ürügy

2019.06.25. 07:00

Ezer ága-boga van a nemzetközivé bővült fesztiválnak

A Vasvári Nemzetközi Színjátszó Találkozó hétvégi programja után még tegnap is mentek előadást tartani a játszók.

Merklin Tímea

Szokás szerint a legkülönfélébb műfajok, színpadi nyelvek jelentek meg az NGKK korszerű színpadán

Fotó: Szendi Péter

A Hegyháton összesen 1200 néző látta az előadásokat, tizenöt volt Vasváron, tizenhárom a térség falvaiban. Ahogy eddig is, minden műfajt felölelt a fesztivál: a komédiától az abszurdon át a klasszikus és kortárs szerzőkig – mondta Gergye Rezső, a Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója. A színháztermen kívül fontos volt a sátor: mint próbahely az Üss a hasadra! Színpadnak; ebben imádkozott a kőszegi Árpádházi Szent Margit Színjátszó Közössége, mielőtt bemutatták komédiájukat; itt volt látható Spiró darabja, szombat este koncerthelyszínül szolgált. A fesztivál különlegessége volt a Georgia Experimental T. E. előadása grúz nyelven, de mindenki értette és szerette.

Szokás szerint a legkülönfélébb műfajok, színpadi nyelvek jelentek meg az NGKK korszerű színpadán
Fotó: Szendi Péter

Gergye Rezső hangsúlyozza: ezer ága-boga van a nemzetközivé bővült fesztiválnak, a színház voltaképpen csak ürügy a találkozásokra, mozgásba hozza az embereket. Értékelő fórumot a hegyháti falvakból érkező, fesztivált segítő munkatársaknak szerdán 17 órakor tartanak. A tapasztalatok már a jövőbe is mutatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában